Voormalig art director Silent Hill werkt aan een nieuwe game

Masahiro Ito – bij de die hard fans van Silent Hill bekend als de art director van deel 2 en 3 in de horrorgame-reeks – heeft te kennen gegeven dat hij momenteel bezig is met een nieuwe game. Via Twitter liet de beste man weten deel uit te maken van het zogeheten core team, maar dat hij er verder nog niks over los mag laten.

In de desbetreffende tweet laat Ito zich ook nog even ontvallen dat hij er sterk op hoopt dat het project niet voortijdig de nek wordt omgedraaid, waarmee hij naar alle waarschijnlijkheid refereert naar het geannuleerde Silent Hills. Mocht er geen belletje gaan rinkelen bij het horen van Silent Hills, welkom terug in de bewoonde wereld. In je afwezigheid heeft Konami deze game – een Silent Hill-game zoals alleen Hideo Kojima deze had kunnen bedenken – het levenslicht ontnomen.

Mocht je stiekem hopen dat Ito in het geniep aan een Silent Hill-game werkt, dan kunnen we je nu al uit de droom helpen. Hij is namelijk niet meer werkzaam bij Konami en slijt zijn dagen voortaan als een freelancer. Sowieso lijkt Konami geen heil meer te zien in een volbloed Silent Hill-game, gezien een gokkast het enige is waar de uitgever de naam nog aan lijkt te verbinden. Wat voor game het dan wel is, tja… de tijd zal het leren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren