Nieuwe trailer Animal Crossing: New Horizons toont weinig nieuws

Met het jaar 2020 dan toch aangebroken, verschijnt ook eindelijk een nieuwe Animal Crossing op de horizon. Weliswaar bleek tijdens afgelopen Nintendo’s E3 2019 Direct-uitzending het gloednieuwe Animal Crossing: New Horizons uitgesteld te zijn, maar de releasedatum van 20 maart is tot dusver wél mooi blijven staan.

Sindsdien is het echter relatief stil geweest rondom de “nieuwe horizon” voor Nintendo’s koddige dierenwereldje. Tot gisteravond dan, toen de eerste New Horizons-trailer in maanden plots de kop op stak. Die levert ons zeker dertig seconde aan lieflijke diertjes, wat non-representatieve animatiebeelden én een stukje gameplay, maar daar blijft het ook wel weer bij…

Afgezien van een handvol gameplay-beelden die wel érg veel overeenkomen met eerdere, langere gameplay-trailers, lijkt de zogenaamde “Tom Nook presenteert…”-video meer mainstream marketingmateriaal dan iets waar Animal Crossing-fans echt op zaten te wachten. Ieder z’n ding natuurlijk; wij oordelen niet als je hiervan wél compleet door het dolle gaat.

New Horizons laat je Animal Crossing op een iets andere manier ervaren dan menig voorganger in de franchise. Ditmaal knutsel en bouw je niet zo zeer een dorpsbestaan bijeen, maar eerder een compleet vakantieoord. Op een onbewoond eiland is het aan jou, de speler, om Tom Nook te helpen een soort camping vol lieflijke diertjes bij elkaar te klussen. Zie het als Animal Crossing: Pocket Camp, minus de microtransacties of omslachtige besturing en mét meer reguliere gameplay-elementen.

Animal Crossing: New Horizons staat nog altijd gepland om op 20 maart 2020 te verschijnen, exclusief op Nintendo Switch.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren