Uncharted-film zoekt wéér nieuwe regisseur

Het rommelt wederom achter de schermen bij de eerste verfilming van de Uncharted-franchise. Nadat regisseur Travis Knight zich eerder dit jaar nog wist te koppelen aan het project, blijkt hij nu in de knel te komen met Tom Hollands strakke productieschema rondom zijn carrière als Spider-Man. Het onvermijdelijke gevolg: Knight stapt op en de productie zal rondom Holland draaiende blijven.

Onduidelijk is vooralsnog wie de Bumblebee-regisseur nu zal vervangen voor de gameverfilming, maar de productie heeft hoogstwaarschijnlijk (wederom) nieuw uitstel geboekt.

Holland staat nog altijd op de payroll als jonge Nathan Drake, maar door zijn succes als geliefde Marvel-held, zet zijn drukke schema een dikke Disney-streep door de mogelijkheid om Knight aan het roer te houden. Het jammerlijke nieuws werd wereldkundig gemaakt door exclusieve bronnen van Deadline.

Naast Tom Holland zou ook Mark Wahlberg nog altijd verbonden zijn aan het project — al zijn de eerste geluiden rondom “Marky Mark” als Nathan Drake inmiddels alweer negen jaar oud. Onbekend is dan ook welke rol hij precies zal vervullen, al lijkt Wahlberg volgens velen in de wieg gelegd voor een “oudere” vertolking van Nathan Drake.

Het moge duidelijk zijn: de Uncharted-verfilming is een aardige productiechaos gebleken. In het afgelopen decennium werd de verfilming meerdere malen herschreven, werd de productie voortdurend uitgesteld én wisselde vrijwel continu de wacht voor zowel producer- als regierollen. Pas anno 2017 leek er schot in de zaak te zitten met een definitief script, maar ook sindsdien is het project geplaagd met obstakels.

De Uncharted-film zou een eerste officiële samenwerking zijn tussen Sony Pictures en het nog relatief jonge PlayStation Productions. Naast die overkoepelende productieteams wordt ook de hulp ingeschakeld van Atlas Entertainment en Arad Productions; twee partijen die niet vies zijn van een flinke portie superheldenfilms én game-verfilmingen.

Op Gamersnet houden we de stand van zaken rondom de Uncharted-film steevast in de gaten, maar die releasedatum rond eind 2020? Dát gaat misschien nog wat krap worden. We houden je op de hoogte…

 1.   
  tijn80's avatar

  Vind nog steeds dat ze Nathan Fillion als Drake moeten doen. Mark Walhberg zie ik niet zo snel. Aan de andere kant.. Als ze niet met de film op gaan schieten, kan hij Drake’s opa gaan spelen…

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik krijg hier steeds minder vertrouwen in.
  Denk dat ze er beter een streep onder kunnen zetten want dit schiet niet bepaald op..

  En een film op de echte uncharted wijze daar moet zeker niet op bezuinigd worden, Anders krijg je al snel zo’n afgezaagde gamefilm…
  Beter kappen met film en lekker doorgaan met bedenke van nieuwe game…

  uncharted is en blijft de mooiste avonturen game IMO. Zeer jammer dat die niet meer verder gaat.
  Had van mij nog heel wat delen verder mogen gaan.. maar goed… naughty dog is nu dan druk in de weer met TLOU2 [die overigens ook lang op zich laat wachten]

  Is er trouwens wat bekend of er komen jaar wellicht een nieuwe tomb raider gaat komen..?
  Ik heb zelf daar niets van gehoord of gelezen, Blijft ook een topper

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: Denk dat het gros van het Tomb Raider-team (waaronder Eidos, Crystal Dynamics en Nixxes) voorlopig nog aan Marvel’s Avengers werkt, net zoals Naughty Dog nog eventjes “vastzit” op The Last of Us Part II.

  Als je het mij vraagt, zou ik schatten dat de avonturiers pas weer tevoorschijn komen wanneer de volgende generatie consoles een beetje gesetteld is. Zeg, onthulling rondom E3 2021, of zoiets. Tegen die tijd zijn de studio’s waarschijnlijk wel weer verlost van hun laatste grote projecten, en krijgen ze de kans hun franchises te renoveren met nieuwe(re) technieken en grotere schaal.

 4.   
  Anoniem-190962507's avatar

  Begint wel een beetje op de Halo tv serie te lijken, duurt ook al een eeuwigheid

 5.   
  mmx's avatar

  Die film maakt mij weinig uit maar een nieuwe Tomb Raider of Uncharted game zou zeker welkom zijn.