Epic Games Store’s zesde gratis game is Celeste

Het gevierde werk van Matt “Matt Makes Games” Thorson is tijdelijk gratis binnen te halen op pc. Middels Epic Games’ initiatief om elke decemberdag een spel weg te geven, wordt Celeste nu als de zesde gratis titel aangeboden.

Celeste is voor eenieder met een Epic Games Store account tot en met morgenmiddag (rond 17:00 uur) te claimen, via de officiële launcher of de Epic Games Store-website.

Mocht je onbekend zijn met de onafhankelijke platformer, weet dan dat Celeste vorig jaar dik in de prijzen viel. Op The Game Awards 2018 werd het unieke spelletje bekroond als de beste indie-game van het jaar en de “Game for Impact”, naast het feit dat Celeste al maandenlang bejubeld werd door duizenden online fans.

Eerder dit jaar is het impactrijke spel nog voorzien van een kosteloos uitbreidingspakket, die zeker 100 nieuwe levels introduceerde. Mocht je iets voelen voor wat sfeervol en loeizwaar behendigheidswerk, dan ben je met Celeste dus wel even zoet.

Op de Epic Games Store wordt momenteel ook een tientje korting weggegeven op alle aankopen boven de 14,99 euro (tot 5 januari), naast het feit dat je elke laatste decemberdag sowieso één weggevertje mee kunt pakken.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  We worden wel aardig in de watten gelegd, daar. Epic Games is zo’n beetje álle interessante indies van de afgelopen twee jaar weg aan het geven.

  De hele winkel en launcher mogen dan nog een puinhoop zijn; een gegeven backlog kijk ik niet in de bek.

 2.   
  mattioza's avatar

  Enkele maanden geleden hebben ze bij de Epic Games Store ook al eens Celeste gratis weggeven, dus dat maakt het een beetje vreemd, maar over gratis games kan je niet echt klagen. 😀

 3.   
  Anoniem-236469555's avatar

  @mattioza: inderdaad vind ik ook raar. Misschien voor de mensen die hem hebben gemist?