Resident Evil 3 remake bevat meer actie dan diens voorganger

Wie de Resident Evil 2 remake maar tam vond omdat er niet genoeg actie in zat, gaat met Resident Evil 3 wellicht meer aan diens trekken komen. In het meest recente exemplaar van Famitsu doen producers Peter Fabiano en Masachika Kawata aardig wat details omtrent deze hoog geanticipeerde remake uit de doeken, waaruit is gebleken dat het ontwikkelteam wat meer focus op actie heeft gelegd.

Nu hebben we zelf Famitsu niet onder ogen gekregen, maar Twitteraar Nóra, the somniloquist wel. In een bataljon aan berichten doet Nóra (@misssnugglebutt) uit de doeken wat Famitsu allemaal te weten is gekomen over de Resident Evil 3 remake. Zo bleek de game de codenaam “Escape” te hebben en heeft Kawata aangegeven dat de game voor 90% af is.

Net als diens voorganger is Resident Evil 3 gebaseerd op het origineel, maar is er genoeg veranderd om de remake nog vernieuwend te houden voor de kenners van het origineel. De gameplay is wederom in third-person modus, iets wat niet als een verrassing komt maar wat wel werd betwist door een scène in de revealtrailer.

De grootste verandering lijkt het actiegehalte te worden, welke naar verluidt een stuk hoger komt te liggen dan in Resident Evil 2. Om die reden heeft de garderobe van Jill Valentine een aanpassing gekregen, om het “niet oncomfortabel te laten ogen”. Want ja, je wilt op z’n minst correct gekleed zijn voor een massale zombie afknal-avond.

Tot slot blijkt Carlos ook wat therapie te hebben gehad de afgelopen 20 jaar, want naast zijn uiterlijk is zijn hele manier van doen ook een tikkeltje veranderd, als we de producers mogen geloven. Brad heeft een soortgelijke behandeling ondergaan, al kan men daar nog niet te veel over zeggen. Zijn verandering is in ieder geval een stuk drastischer, waaraan Kawata de woorden “Brad turned out quite neatly” wilde toevoegen.

Hoe dit alles uitpakt kunnen we met z’n allen in april ondervinden, gezien Resident Evil 3 dan onze pc of console weer kan domineren. Ook het eerder aangekondigde Resident Evil: REsistance – een 4 versus 1 multiplayer-modus – is dan beschikbaar, gezien deze met Resident Evil 3 meekomt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren