Google Stadia heeft nu achievements

Het werd in maart met veel bombarie aangekondigd, maar sinds 19 november weten we dat Google Stadia tóch een beetje basaal lanceert. Gelukkig introduceert Google sneller nieuwe features dan de Epic Games Store dat doet: waar laatstgenoemde in september eindelijk vol trots (en negen maanden na launch) een list-view introduceerde, heeft Google nu achievements toegevoegd aan Stadia – iets waar het de Epic Store nog altijd aan ontbreekt.

Al ver voor release wisten we dat achievements pas na release zouden komen, en velen verwachtten dan ook een volledig functionele feature. Echter, dat is het ook weer niet. Je achievements zijn niet in de mobiele app te bekijken en ook kun je de melding dat je er een hebt vrijgespeeld, niet uitschakelen. Mocht je dus werken aan een video of deze pop-up simpelweg irritant vinden, heb je pech. Ook is er geen puntentelling zoals Gamerscore of Trophy-levels, waarmee je je digitale reputatie kunt vergelijken met die van anderen.

Wel is het zo dat is bijgehouden welke prestaties je al hebt bereikt, dus je hoeft niet alles opnieuw te spelen. Daarnaast zegt Google open te staan voor suggesties ter verbetering van zowel dit systeem als andere features.

  1.   
    Anoniem-1184522581's avatar

    Ze hoordde dat je van achievements houdde, dus ze hebben achievements voor je achievements