Review: Life is Strange 2

Het heeft even geduurd, maar inmiddels zijn alle Life is Strange 2 episodes uitgebracht en kan er een Complete Edition gekocht worden. In aparte reviews kon je al lezen wat onze mening was over Episode 1 en Episode 2. In deze review behandelen we de complete game.

In Life is Strange 2 volgen we de Amerikaans-Mexicaanse broers Sean en Daniel Diaz. De jongens wonen bij hun vader, maar wanneer er een vreemde gebeurtenis plaatsvindt waarbij een politieagent betrokken is, besluit de oudste broer dat het tijd is om de stad te verlaten en op de vlucht te gaan met zijn jongere broer. En daar begint de ellende..

Keuzes

De Life is Strange-games kenmerken zich door het feit dat je het verhaal kunt sturen met de beslissingen die je maakt. In Life is Strange 2 is dit dan ook niet anders. Je krijgt keuzes in dialogen en acties en hoe klein of onbenullig sommige keuzes ook lijken, elke keuze die je maakt is van belang voor het verhaal. Misschien dat een keuze op de korte termijn geen gevolgen heeft, maar op de langere termijn zeker wel.

De Diaz-jongens noemen zichzelf ook wel “the Wolf Brothers”. Na het maken van een keuze kun je rechts onderin het scherm zien op wie deze beslissing invloed heeft. De grotere wolf is Sean en de kleinere is de 9-jarige Daniel. Een leuk detail waardoor je interesse wordt gewekt en je eraan denkt om goed over je keuzes na te denken.

Krachten

Naast de keuzemogelijkheden is Life is Strange bekend door de bovennatuurlijke krachten. In het eerste deel kon Max de tijd manipuleren. In Life is Strange 2 heeft jouw jongere broertje telekinesis-krachten: Simpelweg, hij kan objecten bewegen met zijn geest.

Oudere broer Sean probeert zijn jonge broertje te helpen om zijn krachten te ontdekken en onder controle te houden. Ze gaan hierin samen op een letterlijke en figuurlijke reis. Dit zorgt voor lieve, broederlijke momenten, maar kan ook frustrerend zijn omdat je broertje niet altijd door heeft dat hij zijn krachten verborgen moet houden voor de wereld. Dit is frustrerend voor zowel Sean als de speler, maar hierdoor word je er wel aan herinnerd dat het hier gaat om een 16-jarige en een kind van 9 wiens relatie niet altijd soepel loopt.

Het feit dat niet jij de krachten bezit, maar je broertje zorgt er wel voor dat er wat actie verloren gaat. Je neemt namelijk meer de beschermende rol aan en mede hierdoor is er minder actie dan Max die vreemde dingen met de tijd deed in deel één. Minder actie, maar daardoor wel meer feelings omdat dit de relatie met je broer onder een vergrootglas legt.

Karakters

Wat deze game ook interessant maakt zijn de vele personen die je onderweg ontmoet. Van de hippies in Humboldt County (over goede keuzes gesproken…) tot je verpleger in het ziekenhuis. Iedereen kan iets voor je betekenen en kan jouw verhaal vormen. Vaak delen ze ook stukken van hun leven met jou, waardoor de karakters meer diepte krijgen.

Er is echter één belangrijk karakter in de game waarvan het verhaal flinterdun is. Wegens spoilers zal ik niet zeggen om wie het gaat, maar deze persoon staat in Episode 4 opeens voor je neus. Het verhaal dat deze persoon met zich meebracht dekte niet echt de lading. Het kan heel goed dat dit ook de bedoeling is geweest van ontwikkelaar DONTNOD en dat ze hiermee op je gevoel willen inspelen. In dat geval: CHAPEAU, you did it!

Eindes

Het slot van het eerste deel van Life is Strange kende slechts twee verschillende eindes. Life is Strange 2 kent maar liefst zeven verschillende eindes. Dit komt omdat, zoals ik al eerder benoemde, alle keuzes worden meegeteld in het eindresultaat. Ik zal niet zeggen welke factoren hierin meewegen aangezien je dan handelt met voorkennis en dat is weer jammer voor je eigen speelplezier.

Je kan met een save-file twee verschillende eindes krijgen, maar als je een van de andere vijf eindes wilt ervaren moet je de gehele game opnieuw spelen en andere keuzes gaan maken. Hierdoor is een tweede playthrough mogelijk ook nog steeds interessant.

Conclusie

Life is Strange 2 is een waardige opvolger van het eerste, succesvolle deel. De verschillende karakters in de game maakt het geheel interessant. Ook ben je met de 20 uur (+ de bonus game The Awesome Adventures Of Captain Spirit) die deze game duurt wel even bezig. Het is jammer dat jij niet degene bent die de krachten bezit, maar hierdoor wordt de relatie met je kleine broertje wel belangrijker. The feelssss!!!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Zelf je verhaal kiezen
  • Interessante karakters
  • Veel verschillende eindes
  • Hoeft deel één niet gespeeld te hebben om deel twee te begrijpen

Wat is NOT

  • Minder actie dan deel één
  • Jij bent zelf niet degene met de krachten

7.8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren