Amazon Games’ duistere New World lanceert in mei 2020

Ondanks de stilgezwegen ontslagen bij Amazon had de overkoepelende game-uitgever wel mooi een onthulling klaarstaan op The Game Awards 2019. Het soms in productie geplaagde “New World” werd aldaar voorzien van een bloedmooie cinematic trailer mét beloofde releasemaand van aanstaande mei.

De Aeternum Awaits-trailer oogt magisch, duister en enigszins steampunky. Of de daadwerkelijke game net zo prachtig oogt, dat valt te betwijfelen, maar de sfeer mag er wezen:

Meer weten over New World? Reis af naar NewWorld.com om vroege beelden te zien of een voorbarige pre-order te plaatsen en jezelf beschikbaar te stellen voor toekomstige playtests van het fantasierijke multiplayer-avontuur.

 1.   
  Anoniem-1490741257's avatar

  Mooie shots, maar ik zie niet genoeg van het spel om al een oordeel te maken

 2.   
  Anoniem-1974390178's avatar

  Amazon heeft vele miljoenen geïnvesteerd en best goede lui aangetrokken, maar dit trekt mij echt totaal niet. Het ziet er in mijn ogen niet uit, en hoewel de base-building best wel nieuw is… trekt het sfeertje uit de gameplaybeelden mij totaal niet.

  Een lekkere CGI-zwaluw maakt nog geen zomer.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Anoniem-1974390178: Dit, inderdaad.

  Voor mij was deze trailer het schrijnende voorbeeld van bloedmooie CGI die verder ~niets~ vertelt over de daadwerkelijke gameplay. Pas bij nader research kwam ik erachter dat vroege builds (en gameplay) al langer rondzweven op het web — en die staan visueel in schril contrast met het chique filmpje hier. In totaliteit resulteert dat in één bom nietszeggendheid.