Gears Tactics verschijnt 28 april; toont nieuwe, tactische gameplay

Zoals beloofd: de tactische spin-off van de Gears-franchise was wel degelijk aanwezig op The Game Awards 2019. Gedurende het prijzengala werd met een tactische trailer bekendgemaakt dat het strategische Gears Tactics aanstaande 28 april alweer moet verschijnen.

Qua opzet is Gears Tactics als een samensmelting van XCOM met het shooter-universum van The Coalition. Vanuit een isometrisch perspectief stuur je COG-soldaten aan om de Locust een kopje kleiner te maken, met al het bloedvergieten en de scheldpartijen van dien.

Nu, aan de hand van de Gears Tactics Word Premiere Trailer werd ook bekendgemaakt dat de game zeker meer dan veertig uur aan verhalende content moet bieden, gevuld met tactische actie en hevige customization van de wapens en uitrusting voor je soldaten.

Of de game, net als de XCOM-serie, zal schitteren in permadeath en onherroepelijke strategische ondergangen, dát is helaas nog niet uit de gloednieuwe beelden op te maken.

Op 28 april 2020 moet Gears Tactics dan alweer definitief verschijnen, via Steam en Windows 10. Xbox Game Pass-abonnees op pc kunnen, zoals tegenwoordig standaard is voor Xbox’ eigen titels, de game ook “gratis” downloaden als onderdeel van hun game-catalogus, direct op de dag van release.

  1.   
    ChielB's avatar

    Heel tof! Was eerst wel sceptisch maar het hele turn-based tactische past ook wel erg goed bij de stijl van Gears. XCOM maar dan wat bruter, kan een mooie combi worden. 🙂