Volgende project van PlayerUnknown heet “Prologue”

Het bleef misschien maar bij een teaser, maar Brendan “PlayerUnknown” Greene’s volgende onderneming is dan toch uit de doeken gedaan: “Prologue“.

Op The Game Awards 2019 werd Prologue per cryptische video onthuld, de volgende game van de grote man achter het succes van PUBG.

Het blijft grotendeels onduidelijk wát voor titel Prologue precies is — laat staan of het iets te maken heeft met PUBG. Hoe dan ook, geïnteresseerde gamers mogen zich wel alvast aanmelden op de officiële PlayPrologue.com website voor toekomstige updates.

Op diezelfde website worden wel wát woorden gerept over het idee achter Prologue. Volgens de introductietekst aldaar moet Prologue diens spelers een “voortdurend veranderende ervaring” bieden, wat mogelijk verwijst naar een roguelike opzet:

Prologue is an exploration of new technologies and gameplay. Our aim with this game is to give players unique and memorable experiences, each and every time they play.

PlayerUnknown nam enkele maanden geleden afscheid van de ontwikkeling achter “zijn eigen” PlayerUnknown’s Battlegrounds. De gevierde ontwikkelaar vestigde een eigen ontwikkelstudio (niet te verwarren met spin-off studio Striking Distance) te Amsterdam, alwaar Greene nu met een kleiner team aan een compleet ander project zou zijn begonnen. Dat is nu Prologue gebleken, hoe vaag het concept tot dusver ook mag klinken.

 1.   
  LennartvA's avatar

  Ziet er vaag uit. I’m in.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik vermoed dat Greene en zijn team vooral in willen spelen op dat gevoel dat PUBG zo mooi neerzette, vooral de eerste paar keer dat je het speelde (en/of overwon). Onvoorspelbaarheid, teamgebonden tactiek, veel adrenaline. Dat verhaaltje.

  Wat de game precies is, Joost mag ’t weten. Zelf verwacht ik dan iets in de richting van snoeihard survivallen op matchbasis. In mijn hoofd klinkt dat als een soort Rust aan de speed; iets waar ik wel oren naar zou hebben.

 3.   
  PSPfreaky's avatar

  Zal deze game dan wel eens goed draaien op PC’s?