Bekijk de volledige uitzending van The Game Awards 2019 hier terug!

Daar was-ie weer. Na het immense succes van The Game Awards 2018 zetten Geoff Keighley en co. wederom een dijk van een prijzengala neer, met de onvermijdelijke 2019-edite van The Game Awards.

Voorafgaand aan de awardshow werd al bekendgemaakt dat onder meer Gears Tactics en Ori and the Will of the Wisps een nieuwe verschijning zouden maken, maar ook dat Sucker Punch had zich voorbereid op een publieke comeback van hun doodgezwegen Ghost of Tsushima.

Half-Life: Alyx hád oorspronkelijk evenals een flinke verschijning moeten maken, maar helaas zei Valve op het allerlaatst hun feature af.

Grotere verrassingen lagen dit jaar onder meer bij de onthulling Xbox’ nieuwe generatie consoles, Xbox Series X, een eerste blik op Ninja Theory’s vervolg op Hellblade en de terugkeer van The Wolf Among Us 2 (en daarmee het oude Telltale Games).

De grote, muzikale “dit heeft weinig met games te maken”-act werd dit jaar geleverd door punk-rockband Green Day, die een tweetal nummers voordroeg om bekend te maken dat hun introductie tot Beat Saber nabij was.

Mocht bovenstaande YouTube-video helaas niet voor je werken — of prefereer je liever een andere streamingdienst — vergeet dan niet dat The Game Awards 2019 ook uitgezonden werd (en tijdelijk terug te kijken is) op Twitch en Mixer.

Voor al het laatste nieuws kun je uiteraard verder rondkijken op Gamersnet, waar we tot diep in de nacht probeerden alle headlines op te pakken en daarom meters koffie door onze neus dronken. Zo zijn we dan ook wel weer.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren