Half-Life: Alyx verschijnt voorlopig niet op PlayStation VR

Nadat Valve vorige maand eindelijk een nieuwe Half-Life werd aangekondigd, was het al snel duidelijk dat dit niet een geheel normale game zou gaan worden. Half-Life: Alyx, dat volledig in het teken staat Alyx Vance, komt namelijk alleen maar richting de virtual reality.

Hoewel Half-Life: Alyx misschien wel het paradepaardje voor de Valve Index moet worden, valt de game ook te spelen op de HTC Vive, Oculus Rift en Windows Mixed Reality. Grote misser in dit rijtje is misschien wel de PlayStation VR.

In een interview met Push Square laat designer Greg Coomer weten dat Half-Life: Alyx voorlopig niet op de PlayStation VR verschijnt. Toch is er nog een klein sprankeltje aan hoop te vinden in deze tekst, de kans bestaat dat Valve op een later moment toch nog de game compatibel maakt voor de PlayStation VR, zo laat Coomer weten.

Coomer goes on to confirm that a PlayStation VR port is not in active development “because we’re very focused on the initial release”. Having said that, he concludes that Valve has “not ruled anything out”.

Tijdens de eerstvolgende editie van The Game Awards, dat aanstaande vrijdag om 02:30 Nederlandse tijd plaatsvindt, laat Valve meer zien van de nieuwste Half-Life. Houd Gamersnet dus goed in de gaten voor het laatste nieuws over deze game!

  1.   
    Heccer's avatar

    Ben zeer benieuwd, ik krijg hier echt wel zin in.
    Als het mag zijn wat ze een beetje beloven.
    Word een druk game jaar volgend jaar kom tijd te kort.