Knights of Light: The Prologue gaat binnenkort in Early Access

Vorig jaar werd Knight of Light aangekondigd en al snel volgde een Kickstarter-campagne. Ontwikkelaar Rumble Games wil pogen te doen wat Kingdom Come: Deliverance ook deed, namelijk een historisch accuraat verhaal vertellen in een net zo accurate setting. Nu, zo’n anderhalf jaar later, kondigt de ontwikkelaar aan dat Knights of Light: The Prologue binnenkort in Early Access speelbaar zal zijn.

Wel is de beschrijving van de RPG ietwat veranderd ten opzichte van vorig jaar: waar CD Projekt RED vorig jaar nog slechts bedrijfsmatig een inspiratie vormde, wordt nu expliciet gezegd dat Rumble Games ook voor de gameplay naar The Witcher heeft gekeken. Ook Mount & Blade, waarvan het tweede deel volgend jaar ook in Early Access moet treden, is een inspiratiebron.

In Knights of Light: The Prologue speel je als twee elitesoldaten die tevens broers van elkaar zijn. Het verhaal draait om de aanloop naar de Slag bij al-Qādisiyyah tussen het Sassanidische Rijk en het kalifaat van de Rashidun. De commandant van dat tweede leger is ziek geworden, dus aan de twee broers Qaikaa en Aassem de taak om de leiding over het leger over te nemen.

Qaikaa en Aassem zijn allebei speelbaar en hebben hun eigen vechtstijl. Qaikaa is trager, maar dient meer schade toe met zijn aanvallen, waar Aassem juist sneller aanvalt met minder schade. Daarnaast zijn er verschillende missies: soms ga je in je eentje op pad, soms heb je wat troepen bij je en ook zijn er daadwerkelijke veldslagen te beleven.

Knights of Light: The Prologue verschijnt “binnenkort” op Steam Early Access.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren