Wake Island keert op 12 december terug in Battlefield 5

Nadat de strijd op de Pacifische Zee in Battlefield 5 alweer op 31 oktober was uitgebroken, is er nog steeds geen duidelijke winnaar tussen de Amerikanen en Japanners uitgekomen. Alle reden om de strijd voort te zetten op een geheel nieuw stuk land, al kan ik beter vernieuwd zeggen.

De variant van Wake Island in Battlefield 5 is twee keer zo groot als de versie uit Battlefield 1942, maar daarmee wordt de strijd niet minder intens. Het groter maken van de map moet er voor gaan zorgen dat de snelheid meer wordt gebalanceerd.

Gelijktijdig krijgt Wake Island hierdoor ook meer invulling. Zo is er een overvloed aan vegetatie waar snipers kunnen schuilen, heeft infanterie de mogelijkheid om te schuilen achter de vele rotsen en dat allemaal terwijl gepantserde voertuigen voorbij razen, om het midden van Wake Island in handen te krijgen.

Pak je wapenarsenaal er dus maar gauw weer bij, want vanaf 12 december kan je terugkeren naar Wake Island in Battlefield 5 en barst de strijd in de Pacifische Oorlog weer los. Net als de twee eerdere maps uit het Pacifische Oorlog-tijdperk in Battlefield 5, is ook Wake Island gratis te spelen.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Heb Battlefield 5 sinds release niet meer aangeraakt, maar dit is oprecht de eerste keer dat ik overweeg die game toch opnieuw te installeren.

  Wake Island was hei-lig in Battlefield 2 en, stukje later weer, Battlefield 1943.

 2.   
  Turk–Life's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Ik was ook gek op wake island tijdens bf2!!!! Omg wat n herinneringen haalt dit naar boven zeg. Wordt er gwn bijna emotioneel van. Heb zo veel uren in die game zitten, toen nog op de laptop.

  Eindigde altijd bovenaan de lijst met mn tank

 3.   
  Overload14's avatar

  @Tom Kauwenberg: Battlefield 5 is ondertussen toch wel een pak meer speelbaar als je het bekijkt qua balance van de classes en voertuigen. Aan sommige dingen mag er nog wat gewerkt worden maar met elke nieuwe patch die eruit komt is er toch een enorme verbetering. De laatste twee maps in de pacific hebben ook al dat klassieke Battlefield gevoel dat er in de maps van bij de launch toch wel ontbrak. Mijn enige persoonlijke ergernis zijn al die verschillende skins die je alleen kan kopen door echt geld op te hoesten. Maar aan de andere kant ben ik blij dat alle andere content zoals nieuwe wapens en maps gewoon gratis is ( voor de wapens moet je dan weer die company coins uitgeven maar die kan je gelukkig vrij makkelijk in game verdienen )

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Overload14: De speelbaarheid was mijn probleem niet. Ben er volledig van overtuigd dat DICE speelbare spellen kan maken.

  Voor mij was het meer een soort verveling met het soort spel, denk ik zo. Battlefield 5 voelde als een reskin van Battlefield 1, die op zijn beurt weer voelde als een zwakke als een misplaatste DLC voor Battlefield 4, die eigenlijk weer meer overkwam als een Battlefield 3.5.