Halo Reach doet het fantastisch op Steam

Onze eindbaas is op dit moment druk bezig met de review van de remake van Halo Reach (check de Xbox 360-review) en hij blijkt absoluut niet de enige te zijn. De nieuwe uitgave op Steam doet het namelijk geweldig. Op de eerste dag van release speelden meer dan 136.000 spelers de game tegelijkertijd. Dit zorgde voor een Top 5-notering in meest gespeelde games van de dag en de dag erna werd ook dát record gebroken. Toen speelden meer dan 161.000 mensen de game.

Lang heeft Microsoft hun Halo-franchise exclusief gehouden op de Xbox-consoles en de Microsoft Store op pc. Dat de game op Steam verschijnt maakt deel uit van de nieuwe richting om zoveel mogelijk gamers te bereiken, onafhankelijk van het platform waarop ze spelen. Zo werd eerder crossplay geïntroduceerd in Minecraft, waardoor bijvoorbeeld Xbox-gamers met Switch-gebruikers kunnen spelen.

Natuurlijk helpt het enorm dat Halo Reach voor 10 euro te spelen is op Steam. Voor de volledige Master Chief Collection betaal je 40 euro. Overigens moet je dan nog wel wachten op alle andere games, want 343 Industries is nog bezig om die games klaar te stomen voor een Steam-release.

Die andere Microsoft-game op Steam heeft het nog niet zo goed gedaan. Gears 5 heeft als maximum 10.000 gamers tegelijkertijd bereikt. Toch geven de cijfers van Halo Reach een goed beeld van de nieuwe richting van Microsoft en wij denken dat ze zelf ook blij verrast zijn door het succes.

Kom snel terug naar Gamersnet voor de review van Halo Reach op pc.

  1.   
    Anoniem-1512897210's avatar

    Logisch, alle games doen het beter op Steam Als daar ten minste op beschikbaar zijn.