Review: Nacon Revolution Pro controller 3

Waar Microsoft zelf de touwtjes in handen houdt als het gaat om hun Xbox Elite Controller 2, laat Sony dit alweer een aantal jaren in de handen van Nacon. De Nacon Revolution Pro Controller 3 is naar eigen zeggen dé pro-controller van de PlayStation 4. Eerdere edities kregen wij ook al in handen en persoonlijk gebruik ik al jaren de Revolution-controllers van Nacon. De verschillende profielen, de stevigheid van de controller en de posities van de analoge sticks geven voor mij iedere keer weer de doorslag.

De software

De Nacon Revolution Pro Controller 3 wordt geleverd in een tasje, wat er niet alleen voor zorgt dat je de controller schadevrij kunt vervoeren, ook worden er verschillende gewichtjes bij geleverd. De “handvatten” van de controller zijn open te schuiven, waarna je zelf kunt beslissen hoe zwaar je de Revolution maakt. Het verschil is misschien groter dan je denkt en als sterke vent heb ik altijd de twee zwaarste gewichten in de controller zitten (er zijn zes gewichtjes om uit te kiezen).

De Nacon Revolution Pro Controller 3 is een controller met draad, die zowel op de PlayStation 4 als de pc te gebruiken is. Daarbij is de keuze gemaakt voor USB-C, wat natuurlijk steeds gebruikelijker wordt in veel apparatuur. Hoewel de luxe uitvoering en de mogelijkheid om de controller te gebruiken op pc mooie pluspunten zijn, draait het bij een pro-controller natuurlijk om de aanpasbaarheid ervan.

Eerst maar eens de software binnen halen

Daar komt de software bij kijken, waarin je allerlei profielen kunt aanmaken. Dit doe je via de pc, maar het gaat lang duren voordat je de software hebt geïnstalleerd, want nog altijd dien je je eerst te registreren op de website van Nacon, alvorens je de software mag downloaden. Deze website is niet alleen heel langzaam (het opnieuw aanvragen van mijn vergeten wachtwoord duurde uren), maar ook nog eens grotendeels Franstalig! Dit is sinds de eerste Revolution-controller al een probleem en nog steeds zijn invoervelden op de website alleen in het Frans! Hoe vet deze controller ook is, alsjeblieft Nacon:

Souhaitez-vous s’il vous plaît traduire votre site web en anglais? Bien que vous ayez bien sûr la plus belle langue du monde, tout le monde ne parle pas français.

Dat gezegd hebbende; als je dit hele proces hebt doorlopen is de Nacon Revolution Pro Controller 3 de beste PlayStation-controller op de markt. Je kunt verschillende profielen aanmaken en gemakkelijk wisselen tussen verschillende voorkeuren. Ook de extra knoppen bij de middel- en ringvingers zijn ontzettend handig! Zeker in een shooter als Modern Warfare kun dankzij de extra knoppen net wat sneller acties uitvoeren. Om nog maar te zwijgen over complexere titels als Red Dead Redemption 2. Eenmaal gewend aan deze extra opties is het lastig om weer terug te gaan naar de “gewone” DualShock 4-controller.

Xbox-layout

Dat geldt natuurlijk alleen maar als je kunt leven met de positie van de sticks. Jawel, Nacon kiest al jaren voor de “Xbox-layout” en hoewel dat voor mij een zegen is (the only way to game!), weet ik dat sommige mensen de voorkeur geven aan de sticks naast elkaar, zoals dat ook gebruikelijk is bij de DualShock 4-controller van Sony. Aan die voorkeur kunnen Nacon en ik niks veranderen, dat is een kwestie van smaak en een belangrijke afweging die je moet maken als je erover nadenkt deze controller aan te schaffen.

Conclusie

De Nacon Revolution Pro Controller 3 is voor mij de ideale PlayStation 4-controller. Bij levering merk je al dat je een premium-product krijgt, want alles is bijzonder stijlvol ingepakt. Dit zorgt niet alleen voor het veilig vervoeren van dit stukje tech, ook biedt het ruimte voor de gewichtjes die je kunt gebruiken om je controller te verzwaren. Dit is handig, maar het draait voornamelijk om de aanpasbare profielen en de vier extra knoppen. Hoewel het binnenhalen van de software een crime (fr.) is, mede omdat de website al jaren grotendeels Franstalig is, doet de software precies wat het moet doen als het eenmaal op je pc staat. Hoewel deze nieuwe versie niet veel verschilt van de Revolution Pro Controller 2, is het voor mij nog steeds de beste PlayStation 4-controller op de markt. Maar dat is ook grotendeels vanwege mijn geliefde “Xbox-layout”.

De Nacon Revolution Pro Controller 3 is verkrijgbaar voor ongeveer 110,-

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    Ik mis de video items boys…

    met video ben ik meer geboeit dan enkel tekst hahaha, een filmpje kijk ik altijd af. bij tekst klik ik vaak al vrij snel door.

  2.