Sekiro en Cthulu vallen Steam Autumn Sale binnen

De data van Steam Sales, waaronder ook de nu lopende Steam Autumn Sale, lekken steevast uit, wat er de laatste tijd toch een beetje voor zorgt dat er redelijk weinig hype leeft tijdens de uitverkoopsessies. Echter, deze keer is het Valve tóch gelukt om wat speculatie los te maken onder gamers: de pagina van de Autumn Sale is binnengevallen door onder andere Sekiro en de duistere heer Cthulu.

De bovenstaande afbeelding vertegenwoordigt nu de Steam Autumn Sale, terwijl het aan het begin juist nog zo rustig was: een klant sprak met Steam-baas Gabe Newell achter de kassa, er liep een soort katje rond de winkel; alles was rustig. Nu zien we echter Cthulu op de achtergrond, Sekiro die klaar zit om toe te slaan en de eerdergenoemde klant die vastgegrepen wordt door een tentakel. Gabe zelf lijkt overigens weinig aangeslagen door de verschijningen.

Het katje, ook bekend als een Baba uit de game Baba is You, is er nog steeds, maar is een paar stappen meer richting de voorgrond getreden. Het is vooralsnog onduidelijk of dit wat te betekenen heeft, maar het internet speculeert erop los. Kondigt Valve binnenkort misschien wat aan? Is dit een voorproefje van een meta-game tijdens de Steam Winter Sale, die volgende maand van start gaat?

Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat dit gewoon een grapje is en dat we er niet te veel achter moeten zoeken. De afgebeelde personages lijken immers vrij weinig met elkaar te maken hebben. Maar laten we eerlijk zijn: stiekem hopen we dat het wél wat te betekenen heeft.

Hieronder staat de oorspronkelijke afbeelding. De Steam Autumn Sale loopt nog tot 3 december. Volgens de lekken begint de Winter Sale op 19 december.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren