Ongeveer 1000 games verwijderd van Steam

Valve heeft ongeveer 1000 games verwijderd van hun platform Steam. Op vragen van PC Gamer gaf Steam te kennen dat de uitgevers van deze games misbruik hadden gemaakt van de Steamworks Toolkit. Via de Toolkit kunnen uitgevers en ontwikkelaars hun games aanbieden op het platform.

Wat deze partijen precies verkeerd hebben gedaan wil Valve niet zeggen. Wel is het opvallend dat de meeste games van de Russische uitgever Dagestan Technology komen. Deze uitgever heeft overigens niet alleen onder de eigen naam games gepubliceerd, maar ook onder verschillende aliassen.

Een aantal van de eerder verwijderde games zijn inmiddels teruggekeerd, dus het lijkt erop dat Valve per game aan het bekijken is wat er is misgegaan.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Meestal zijn het geen volwaardige games maar buggy cash-grabs. Wat je ook wel eens ziet is, dat het een halve game is, maar dat er dan ook nog eens stiekem een bitcoin-miner mee komt. Eenmaal geïnstalleerd en opgestart download het die miner die dan weer iedere keer zodra je, je PC aanzet, ook aan gaat.