Battleborn gaat voorgoed offline in 2021

Ontwikkelaar Gearbox heeft via Twitter laten weten dat Battleborn vanaf januari 2021 voorgoed offline zal gaan. Inmiddels heeft men het “sunsetting” proces opgestart, waarmee stukje bij beetje wordt toegewerkt naar het definitieve einde. Zo zal men volgend jaar februari stoppen met de optie om in-game valuta te kopen. Meer details over de uitfasering zal Gearbox de komende maanden naar buiten brengen.

De hero-shooter Battleborn werd medio 2016 best goed ontvangen. De combinatie van MOBA-elementen en first-person shooting viel bij een behoorlijke groep gamers in de smaak. Toch had de game een groot nadeel: Blizzard lanceerde slechts enkele weken later Overwatch en had daarmee goud in handen. Overwatch werd zo succesvol dat Blizzard onlangs zelfs Overwatch 2 heeft aangekondigd. Battleborn zakte steeds verder af en in 2017 werd de game zelfs free-to-play. Niet veel later liet Gearbox weten Battleborn te laten voor wat het is en door te gaan naar nieuwe projecten, zoals Borderlands 3.

Een harde kern van fans speelt echter nog steeds met veel liefde Battleborn. Via Twitter zijn er dan ook volop geluiden te horen om Battleborn offline speelbaar te maken. Op die manier kunnen spelers zelf met bots of via een eigen netwerk Battleborn blijven spelen. Vooralsnog zijn hier geen plannen voor en lijkt het er op dat Battleborn over iets meer dan een jaar niet meer speelbaar zal zijn.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik denk dat de meeste gamers al lang al vergeten waren dat dit spel nog bestond.

 2.   
  ChielB's avatar

  De meeste wel, al is het ook weer tekenend als je ziet hoeveel reacties op o.a. Twitter dit losmaakt. Het is geen miljoenenpubliek, maar de game weet toch zeker nog veel mensen te vermaken. Het zou tof zijn als ze er een soort legacy edition van maken die je zelf offline kan spelen, al betwijfel ik het of ze hier nog maar iets aan tijd in gaan steken.

 3.   
  Anoniem-275523634's avatar

  waarom moet ook de single player offline? dat de multi layer verdwijnt snap ik nog, maar de single player vereist verder toch geen onderhoud? maarja ze hebben je geld al dus wat kan het hun schelen…

 4.   
  kanniet's avatar

  Jammer, mijn inziens een leukere game dan Overwatch