Verdienmodel multiplayer Cyberpunk 2077 wordt nog onderzocht

Cyberpunk 2077 is wellicht de meest geanticipeerde titel van 2020, maar we horen veelal over de singleplayer van de game. Inmiddels weten we dát de game een multiplayer krijgt, maar veel meer dan dat nog niet.

Tijdens een recente investeerdersvergadering werd er echter voorzichtig gevraagd naar het financiële aspect van het online aspect van Night City: hoe wil ontwikkelaar CD Projekt RED geld verdienen aan de multiplayer? Het antwoord was helaas net zo ontwijkend als het bedrijf lange tijd geweest is over het überhaupt bestaan van de meerspelersmodus.

Directeur Adam Kiciński zei namelijk dat de multiplayer van Cyberpunk 2077 nog in een erg vroeg ontwikkelstadium zit, en dat het dus nog te vroeg is om concrete uitspraken over het verdienmodel te doen. Er wordt nog volop geëxperimenteerd met de gameplay en het verdienen van geld.

Een aantal mensen interpreteerde dit direct in de slechtst mogelijke zin: CD Projekt RED zei niet dat de multiplayer geen microtransacties krijgt. Dit terwijl vorige maand nog wél werd gezegd dat CD Projekt RED niet aan microtransacties zou doen. Echter, als we het track record van de Poolse ontwikkelaar mogen geloven, houden ze zich aan hun woord van oktober.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat CD Projekt RED geen verdere cent verdient aan de multiplayer van Cyberpunk 2077. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de modus betaalde DLC krijgt. Het bedrijf belooft alleen (opnieuw in vage bewoordingen) dat het “verstandig” om zal gaan met de monetisation en dat het spelers altijd waar voor hun geld zal bieden.

Cyberpunk 2077 verschijnt op 20 april voor pc, Xbox One en PlayStation 4. De multiplayer laat echter nog op zich wachten tot minstens de tijd dat alle gratis DLC voor de game is verschenen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren