Kleine daling games-omzet in oktober t.o.v. vorig jaar

Iedere maand zit ik met rode koontjes van de opwinding te wachten op de nieuwe mail van SuperData Research. Zij houden de wereldwijde gameverkopen bij en deze eindbaas houdt van lijstjes en feitjes. Onderstaande lijst laat de games zien die het meest hebben opgeleverd in oktober, op zowel pc, consoles en mobiel. Let op, het gaat hier over digitale verkopen!

Bij elkaar opgeteld was de game-industrie in oktober goed voor 8,84 miljard dollar omzet en dat is 3% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft voornamelijk te maken met Red Dead Redemption 2, die verscheen op 26 oktober 2018.

Andere leuke feitjes? Apex Legends heeft zijn beste maand gehad sinds de release in februari met een omzet van 45 miljoen dollar. In september was dit nog 16 miljoen. Hoewel Apex Legends erg belangrijk is geworden voor EA, heeft de game nog steeds minder dan de helft opgeleverd als FIFA Ultimate Team (gemeten sinds Apex Legends uit is).

Hoewel Call of Duty Mobile niet in de top 10 van mobiele games te vinden is, wordt geschat dat de game 57 miljoen dollar heeft omgezet in oktober. Dat zorgt voor een 12e positie in de lijstjes en ook opvallend: 82% van het uitgegeven geld komt van iOS.

We hebben weer wat leuke statistieken om het over te hebben bij het digitale koffiezetapparaat!

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Niet zo heel onverwacht – er is nog altijd een grote haat tegen Epic Games Store, ik hoorde dat, door deze (vorm van) exclusiviteit mensen meer aan de piraterij zijn gegaan.

  Daar naast zijn er ook niet echt grote spellen uit gekomen, we hebben The Outer Worlds, de zoveelste CoD en Metro: Exodus gehad – maar buiten dat handje vol om was het maar een mager jaar. Bethesda flopte nogal hard, Ubisoft heeft, op Anno na, geen games uitgebracht die normaal kaskrakers zijn en EA games… tja, die doet het al jaar op jaar slechter, Anthem was dan ook .. nou ja, laten we het daar niet over hebben.

 2.   
  Sa.'s avatar

  GTA V op nummer 8 ruim 6 jaar na release, zeer indrukwekkend.

  Ben blij te zien dat CoD het zo goed doet! Nu hopen dat Activision inziet dat Fortnite na-apen niet altijd de manier is.

 3.   
  Anoniem-1545995461's avatar

  ik hoop niet dat de games industrie faajiet gaat want ik heb veel passie voor games op mij nintendo switch 🙁