Directeur BioWare: Frostbite Engine is te moeilijk te gebruiken

Dat Anthem een drama was bij release, heeft ontwikkelaar BioWare inmiddels wel toegegeven. Volgens voormalig directeur Aaryn Flynn ligt dit voor in ieder geval een significant deel aan de Frostbite Engine, waar uitgever Electronic Arts zo trots op is dat het die zijn ontwikkelaars dwingt te gebruiken.

Flynn vergelijkt de engine met een Formule 1-auto: je kunt er enorm snel mee gaan, maar je hebt een flinke crew nodig om de boel te onderhouden. Omdat de software zoveel onderhoud vereiste, kostte het BioWare steeds meer moeite om aan de verwachtingen van mensen te voldoen. Ook ging de ontwikkeling, ondanks een groter personeelsbestand, steeds trager. Dit speelde zich af tijdens de ontwikkeling van Dragon Age: Inquisition en Mass Effect: Andromeda.

Wel is het zo dat Flynn in 2017 al wegging bij BioWare, dus hij kan alleen spreken over hoe de engine destijds werkte. Echter, er lijkt niet bijster veel te zijn veranderd sinds die tijd. Dit terwijl juist BioWare voor de introductie van de Frostbite Engine, bekend stond om zijn ijzersterke game-engines, zoals de Aurora Engine die werd gebruikt voor Neverwinter Nights.

Hoe dan ook, dit bevestigt de eerder gehoorde klachten over de Frostbite Engine die EA zoveel mogelijk wil inzetten.

 1.   
  Anoniem-1863846578's avatar

  het is inderdaad te vergelijken met een f1 auto, maar dan wel een williams.

 2.   
  Anoniem-2087606222's avatar

  Gwn onzin. Bioware heeft iedereen flink hard in de anus genaaid om lekker te kunnen cashen. Zo’n beetje alle games tegenwoordig worden gereleased met nauwelijks content zodat wanneer er expansions uitkomen of nog erger tegenwoordig season passes dat je gwn dik vet hard betalen moet voor zaken die gwn in de original release horen. Fuck de game makers anno 2019. Fuck hun vieze geldbeluste instellingen. Het gaat lang niet meer om goede games neerzetten maar om zo veel mogelijk geld binnen te harken. Vieze kutwereld waarin wij leven tegenwoordig. Bah bah bah. Echt smerig stront

 3.   
  Anoniem-2137845874's avatar

  @Anoniem-2087606222: helemaal mee eens, voor de volle 100%. Helaas blijft iedereen de games kopen ondanks dat ze de werkwijze van de ontwikkelaars verafschuwen. Ik ben bang dat next gen de laatste voor mij gaat zijn, daarna zal de industrie wel verdoemd zijn. Ze zijn al goed onderweg naar de afgrond.