Pokémon GO-maker werkt aan Catan-spel

Pokémon GO is nog altijd een flinke cash cow voor ontwikkelaar Niantic, maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf stilzit. Eerder verscheen al Harry Potter: Wizards Unite, waarin de Pokémon GO-saus over ’s wereld beroemdste tovenaarsleerling wordt uitgegoten. Echter, er zijn meer franchises die een samenwerking met de AR-innovator wel zien zitten. Het lijkt er nu op dat Niantic werkt aan een Catan-game.

Op de website voor het mobiele spel Catan: World Explorers staat namelijk allereerst een beschrijving die wel heel erg doet denken aan eerdergenoemde AR-games: de gehele wereld wordt veranderd in een Catan-spel, waarin steden en landmarks worden omgetoverd tot kansen om resources te verzamelen en nederzettingen te bouwen. In het spel verzamelen en handelen we in Brick, Lumber, Grain, Ore en Wool, waarvan sommige veel zullen voorkomen in jouw leefgebied, maar voor andere middelen zul je moeten handelen.

Verder zijn er in-game personages die net zo sluw handelen als veel echte spelers dat zullen doen. Maar er is ook een mogelijkheid om samen te werken met vrienden, waarmee je Victory Points kunt vergaren. Met je team ga je lokaal en wereldwijd de Catan-strijd aan. Zolang we echter nog geen concrete gameplay-informatie hebben, is het lastig te voorspellen hoe die competities eruit zullen zien.

Hoewel de naam Niantic nergens genoemd staat, zag een oplettende Reddit-gebruiker dat de links van het cookie- en privacybeleid naar de website van het AR-bedrijf leidden. Daarnaast is op screenshots de typische layout te zien die we ook al kennen van Pokémon GO en Harry Potter: Wizards Unite.

Hoe dan ook, het blijft gissen hoe de game er daadwerkelijk uit zal zien. Het is nog niet bekend wanneer Catan: World Explorers zal verschijnen.

Meer Catan: World Explorers

  1.   
    NdeM's avatar

    Klinkt wel gaaf. Ben benieuwd.. Speel nog steeds dagelijks PoGO