Valve kondigt Half-Life: Alyx op The Game Awards aan

Al jarenlang wordt uitgekeken en vooral gespeculeerd op het vervolg van Half-Life 2. Nu is er, na jarenlange radiostilte, eindelijk licht in de duisternis voor de Half-Life franchise.

In een door Midoriyan uitgelekt interview, deze persoon had al eerder correct Dota Underlords uitgelekt, blijkt dat Valve een game aan het ontwikkelen is onder de naam Half-Life: Alyx. Een game die zich afspeelt voor de gebeurtenissen in Half-Life, met in de hoofdrol niemand minder dan Alyx Vance.

Hoewel deze game an sich al een ontzettend grote verrassing is, is de plek waarop je kunt spelen ook zeer interessant. De game zou namelijk een VR-titel zijn, zo blijkt uit datzelfde interview waarin Geoff Keighley, Valve’s game designer Robin Walker en een onbekende derde persoon aan het woord zijn.

but why does this have to be VR only? Which you know is a fair concern for people, right? It’s like, are they forcing me to buy VR to have the next “Half-Life” experience?

Hiermee valt ook meteen de conclusie uit te trekken dat Half-Life: Alyx naar alle waarschijnlijkheid het paradepaardje gaat worden van de Valve Index. De virtual reality-headset die wordt geproduceerd door Valve.

Toch is het nog niet helemaal zeker te noemen dat deze titel exclusief beschikbaar gaat zijn voor virtual reality. Hetzelfde stuk toont namelijk ook aan dat Valve ontzettend graag de game naar muis en toetsenbord wilt brengen.

Als dat nog niet genoeg is, is zelfs de mogelijke releasedatum al uitgelekt. Ook hiervoor valt terug te kijken in het interview, waarin een datum van 20 maart 2020 wordt genoemd. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag. De aankondiging van Half-Life: Alyx zou moeten plaatsvinden op The Game Awards, dat 12 december om 02:30 uur Nederlandse tijd begint.

 1.   
  Anoniem-90308274's avatar

  “Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag.“

  Oké maar waarom de clickbait? Het is allemaal speculaas…

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Al jaren hebben ze het over: “de volgende half-life” … tja – en al jaren lang is het een grote teleurstelling want er komt maar niks.

  Valve heeft al zo veel games in de maak gehad en allemaal, stuk voor stuk, gecancelled of niet eens naar buiten gebracht… ik ben bang dat HL:Alyx pas naar buiten komt zodra ze de normale versie ook hebben en na minimaal 1x uitgesteld te zijn.

 3.   
  Sander Klijn's avatar

  @Anoniem-90308274:Tot een daadwerkelijke aankondiging komt, is het natuurlijk nooit zeker. Toch zou ik het labeltje speculatie niet bij dit stuk hangen. De persoon die het heeft gelekt, weet waarover hij praat. Dat heeft diegene ook in het verleden bewezen met onder andere Dota Underlords.

  In theorie is het natuurlijk mogelijk dat Valve besluit om Half-Life: Alyx niet te tonen op The Game Awards. Maar het is vrijwel zeker dat het gepland stond voor dit evenement, zo is ook terug te vinden in het interview:

  Speaking of “Half-Life: Alyx”, (It will be at) The Game Awards, December 12th. We will have more to share with you on the game there so I hope you get to tune in. I’m excited to show more of it there.

 4.   
  Anoniem-1693643807's avatar

  EINDELIJK EEN NIEUWE HAL… ahhhh vr game. 🙁

 5.   
  BozeBever's avatar

  VR titel?

  “Hey. I just was wondering, is this an out of season April Fools’ joke?”

 6.   
  Anoniem-458924986's avatar

  Ik geloof en echt niet veel van.