Muzikale trip The Artful Escape keert terug als 2020-release

Vandaag in de categorie “kut, zo micro was die dosis niet”: The Artful Escape. De kunstige indie van Annapurna Interactive en ontwikkelstudio Beethoven & Dinosaur werd tweeënhalf jaar geleden al onthuld op het E3-podium van Xbox, maar keert na een langdurige stilte weer terug op het toneel.

Als een LSD-flashback boorde de game zich weer door onze breinen en oogballen, gedurende de Inside Xbox-aflevering vanaf X019 in Londen.

Aldaar werd de game met een zogenaamde Return Trailer niet alleen voorzien van een verkorte naam — The Game Formerly Known as “The Artful Escape of Francis Vendetti” — maar ook een globale releaseperiode van het jaar 2020.

In The Artful Escape mietert de jonge gitaarvirtuoos Francis Vendetti zich in een psychedelisch avontuur, op zoek naar zijn eigen podiumpersona. De game druipt van de invloeden van klassieke rock uit de jaren ’60 en ’70, waaronder uiteraard een voorliefde voor al het geestverruimende.

Saillant detail: The Artful Escape werd officieel alleen uit de doeken gedaan als exclusieve indie-titel voor de Xbox One, maar blijkt de markt nu iets breder op te zoeken. Anno 2020 moet de game niet alleen op de groene console verschijnen, maar ook aangeboden worden in het groeiende aanbod games van Apple Arcade.

The Artful Escape is een debuutgame voor de onafhankelijke, Australische ontwikkelstudio Beethoven & Dinosaur. De eerste tekenen van leven rondom de rocksterrengame dateren gaan terug tot 2016 (aldus een verslag van Polygon), maar de game verdween na E3 2017 even volledig van de aardbodem. Anno 2020 moet de game dan dus definitief naar Xbox One en iOS-apparaten rocken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren