Project xCloud Preview lanceert in 2020; Game Pass-fusie onderweg

Xbox’ eigen streamingdienst Project xCloud werd in mondjesmaat al voorzichtig uitgerold onder testers, maar de vaart komt er nu pas écht in. Gedurende de Inside Xbox-uitzending vanaf X019 te Londen lieten het groene kamp weten vanaf 2020 een groter “Project xCloud Preview”-programma aan te zwengelen.

De Preview van Project xCloud moet meer dan vijftig unieke titels (net iets meer dan concurrent Google Stadia) streamen naar onder meer je Xbox One, Windows 10 en — zij het iets later — ook op Android-apparaten.

Over iOS en iPhones werd niet gesproken, maar een andere concurrent werd wél in de mond genomen: Sony. Jawel, de xCloud-dienst moet op verschillende apparaten ook met verschillende controllers werken, en daarbij schrikt Xbox niet weg van de DualShock-controller van Sony: ook die moet (samen met een reeks Razer-controllers) de gestreamde games straks aan kunnen sturen.

De grote klapper van de avond zat al langer in het verschiet; xCloud en Xbox’ eigen gamecatalogus van de Xbox Game Pass zullen anno 2020 ook samensmelten. In andere woorden: de games die nu al speelbaar zijn op Game Pass, worden over het verloop van komend jaar ook stuk voor stuk streambaar gemaakt onder de xCloud-service.

Gamers die zo snel mogelijk zelf aan de slag willen gaan met de Project xCloud-diensten en de openbare beta, worden doorverwezen naar Xbox.com/gamestreaming. Hoewel de Nederlandse versie van die webpagina op moment van schrijven nog niet actief lijkt, is het de bedoeling dat men daar alvast kan registreren om deel te nemen aan de eerste xCloud-testrondes, nu dus ook buiten de deur en zónder je eigen Xbox One daarvoor in te zetten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren