Stardew Valley krijgt deze maand gratis grote content-update

Stardew Valley is een van de meest geliefde games ooit binnen een deel van de redactie van Gamersnet, maar volgens ontwikkelaar Eric Barone (ConcernedApe voor vrienden) kent de game hier en daar nog altijd wat problemen. Die gaat hij dan ook aanpakken met een aankomende update.

Hoewel hij nog niet heel concreet spreekt over de update om spoilers te voorkomen, heeft ConcernedApe veel vertrouwen in de update. Update 1.4 verwijdert veel bugs en andere rariteiten in bijvoorbeeld de besturing. Ook voegt de aankomende patch veel quality of life-functies toe.

Daarbij moeten we denken aan kleine dingetjes die toch veel kunnen bereiken. Als voorbeeld noemt Barone Wild Bait: waar dit visaas vroeger vrij waardeloos was, heb je er vanaf update 1.4 kans mee om dubbel zoveel vis te vangen. Ook heeft elke NPC een uniek event wanneer je na het huwelijk de veertien liefdeshartjes aantikt.

Zoals altijd verschijnt de update eerst op pc, namelijk op 26 november. Aan het begin van de aankondiging zegt ConcernedApe dat dat komt doordat kleine patches op pc direct live kunnen worden gezet, waar er op de consoles een hele goedkeuring aan te pas komt. Wel zegt hij dat hij de tijd tussen updates voor pc en consoles zoveel mogelijk wil minimaliseren. Het is echter nog niet bekend wanneer console-gamers toegang krijgen tot update 1.4.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren