Red Barrels lijkt te hinten naar een nieuwe Outlast-game

Een tweet van Outlast-ontwikkelaar Red Barrels heeft de vermoedens doen rijzen dat Outlast 3 wel eens vlot zou kunnen worden aangekondigd. Hoewel de desbetreffende tweet niets meer prijsgeeft dan een afbeelding en een mededeling dat een aankondiging zal volgen, denken sommigen al te weten dat het om een derde deel in de survival horror-reeks gaat.

Wanneer we de tweet in kwestie onder de loep nemen, is het niet vreemd dat de vermoedens naar een nieuwe Outlast-game wijzen. De afbeelding toont niet meer dan twee aanklampende handen, maar het gebruikte groene filter – welke direct in verband wordt gebracht met de voor Outlast typerende night vision mode van een camcorder – roept toch al wel enkele vermoedens op.

Op zich lijkt er naast het groene filter weinig te hinten naar een Outlast-game, maar wie de afbeelding in diens totaliteit bekijkt, kan toch nog een hint spotten. Op het polsbandje van de onderste arm valt namelijk MK329800 te lezen, waarbij MK zou verwijzen naar Project MKUltra, een door de CIA opgezet onderzoeksprogramma welke een grote rol speelt in de Outlast-franchise.

Daarnaast wordt er ook al hevig gespeculeerd over een co-op ervaring, welke dan weer wordt aangewakkerd door de compositie van de twee handen, waarmee Red Barrels daad bij de in 2017 geopperde woorden zou voegen. Twee jaar geleden gaf het ontwikkelteam op Facebook al aan dat Outlast 3 op een bepaald moment ontwikkeld zal worden en dat het project waar de studio op dat moment mee bezig was geen sequel op Outlast 1 en 2 is, maar een op zichzelf staande ervaring in het Outlast-universum.


Wat het ook mag zijn, als we Red Barrels mogen geloven, volgt de aankondiging snel. Waar hoop jij op? Laat het ons vooral even weten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren