PS5 is nog niet uit en PlayStation 6 is al vastgelegd

Waar concurrenten Nintendo en Microsoft altijd spelen met hun console-namen, is het bij Sony al jaren bekend. Natuurlijk kunnen we eind volgend jaar de PlayStation 5 verwachten, maar om perfect voorbereid te zijn op de toekomst heeft Sony ook al de namen vastgelegd voor de toekomst middels een trademark. Het gaat niet alleen om de PlayStation 6, maar ook de PS7, PS8, PS9 en PS10 (via Gematsu).

De registraties betreffen zoals je kan verwachten thuisconsoles, maar het betekent natuurlijk allerminst dat toekomstige consoles echt zo zullen heten en of ze nog wel bestaan over een aantal decennia. Je kunt het maar beter vastgelegd hebben, al vinden wij het al best rijkelijk laat, aangezien al die consolenamen meer dan in de lijn der verwachtingen liggen.

Tot die tijd kunnen wij alleen maar watertandend verlangen naar de winter van 2020, als de PlayStation 5 en Xbox Scarlett verschijnen.

 1.   
  mmx's avatar

  Ze zijn wel optimistisch hè ? Maar ik wil ook een PS5 . Wat de Xdoos betreft wacht ik even af maar die zal hier ook wel komen.

 2.   
  Sa.'s avatar

  Ja dit kan natuurlijk ook gewoon als je een logische naamvolgorde van je console aanhoudt *kijkt naar Microsoft*

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Sa.: Het is alleen wel fúcking voorspelbaar; saai bovendien.

  Zelfs een boel grote games zijn al een tijdlang af van puur en alleen nummeren — zie Assassin’s Creed. Te hoge nummers doen mensen alleen maar denken “nog zo een?”, waar je juist zou willen dat nieuwe titels je ook echt doen denken aan vernieuwing, of in ieder geval iets “anders”.

  Zie ook Nintendo: die doen dat goed. Nieuwe consoles staan voor andere soorten ervaringen. Stel je eens voor dat de Nintendo Switch gewoon “Nintendo Entertainment System 7” had geheten…

  Mag hopen dat Sony dit niet meteen definitief hanteert als merknaam, enkel dat ze gewoon wat namen voor de toekomst registreren, just in case dat ze tegen die tijd nog steeds denken dat PlayStation 10 een goede naam is. Als consoles (en de wereld) dan überhaupt nog bestaan.

 4.   
  Anoniem-1664469434's avatar

  Ik zal altijd een console kopen. Weg met die streaming shit.

 5.   
  mmx's avatar

  @Anoniem-1664469434: Ik ook vanaf het begin heb ik de Xdoos en de eerste PS gekocht en blijf dat gewoon doen.

 6.   
  Bram_M99's avatar

  Ja logisch inderdaad, vind deze render trouwens echt verschrikkelijk en neem aan dat iedereen wel weet dat dat bullshit is toch.

 7.   
  Anoniem-2038278306's avatar

  @Tom Kauwenberg: Klopt, Sony brengt ook vrijwel ieder jaar een console uit.

 8.   
  Petor's avatar

  @Bram_M99: Pin me er niet op vast, maar ik vermoed dat het minder bullshit is dan je denkt 😉

 9.   
  segin's avatar

  Hmm, ik vraag me af waar ze deze namen voor gaan gebruiken.

 10.   
  Heccer's avatar

  @Petor:
  Het is een werkende ps5

 11.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik denk dat Sony grappenmakers buiten de deur wilt houden met die soort acties. Kijk naar Fallout 76, al gaat dit over een webdomein, waar een grappenmaker de boel heeft overgenomen en er een mockpagina van heeft gemaakt.

 12.   
  Sa.'s avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik zie je punt qua games, voornamelijk omdat je wilt dat een game vernieuwend aanvoelt.

  Natuurlijk wil je dat ook voor je PlayStation, maar ik denk toch dat men meer op zoek is naar een herkenbare ervaring met een paar kleine nieuwe features, dan echt iets compleet nieuws.

  Ik denk dat je bij hardware een stuk minder snel het ‘oh god hier komt er nog een’-gevoel hebt. Kijk naar smartphones, de iPhone en Galaxy lijn zitten al in de tientallen en die gaan nog steeds als een jekko.

  Daar komt bij dat de PlayStation nu al decenia deze naamvoering heeft. Ik denk dat het bijna een nostalgisch voor/nadeel dat ze vast zitten aan deze namen. Het is mijn inziens een beetje laat om nu nog te switchen, om nu nog een 180 te doen, of beter gezegd, een 360 te doen.

 13.   
  Anoniem-2005169159's avatar

  wat een lelijk ding