Neem een kijkje in Mojangs kerkers voor Minecraft Dungeons

Het Minecraft-universum groeit door, met allereerst een spin-off in het dungeon crawler genre. Minecraft Dungeons wordt Mojangs nieuwste onderneming binnen de blokkenwereld, maar hoe kwamen ze ooit op dat idee terecht?

In een van Mojangs eerste Minecraft Dungeons Diaries geeft het Zweedse ontwikkelteam een uniek kijkje achter de schermen. Wie werken er zoal aan de game en hoe wordt de game gevormd als én een actie-avontuur én een typische Minecraft-titel?

Aan de hand van het knusse inkijkje bij Mojang, weten we nu dat Minecraft Dungeons ooit begon als conceptueel spel voor de Nintendo 3DS, maar inmiddels uitgegroeid is tot het passieproject van een groot gedeelte van het team.

Binnen Mojang wordt dus simultaan gewerkt aan “Vanilla Minecraft” en deze nieuwe onderneming. Ondanks die verdeling in werk, blijft het Dungeons-team wel immer in nauw verband met het core team, om ervoor te zorgen dat Minecraft Dungeons ook écht aan blijft voelen als een Minecraft-wereld.

Minecraft Dungeons staat momenteel gepland voor de lente van 2020 op zowel Windows 10, Xbox One, PlayStation 4 als Nintendo Switch. Over cross-platform mogelijkheden worden nog geen uitspraken gedaan, al ligt dat wel in het verlengde van Xbox Game Studios’ (waarvan Mojang onderdeel uitmaakt) vaste visie.

Meer weten over Minecraft Dungeons? Check ook onze uitgebreide hands-on videopreview vanaf Gamescom 2019.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren