Zeldzame Pokémon-kaart verkocht voor 200.000 dollar

Een ultra zeldzame Pokémon-kaart is recentelijk opgedoken tijdens een veiling in New York. Dit stukje plastic is voor een recordbedrag van bijna 2 ton over de toonbank gegaan. Check na het lezen dus snel jouw oude verzameling Pokémon-kaartjes..

Het gaat om de Pikachu Illustrator kaart waarvan er slechts 39 zijn gemaakt. De enorm zeldzame kaart is geproduceerd in 1998 en heeft nooit in de winkels gelegen. De kaart werd destijds gegeven aan de gelukkige winnaars van een Japanse tekenwedstrijd. Er is geen Engelse variant gedrukt.
Voordat het recordbedrag van 195.000 dollar werd neergelegd voor de Pikachu Illustrator is er grondig onderzoek gedaan door specialisten naar de authenticiteit van de kaart. Dit omdat er regelmatig zeer geloofwaardige neppe varianten opduiken.

In 2016 was er ook een Pikachu Illustrator-kaart opgedoken. Deze werd destijds verkocht voor ‘slechts’ 54.000 dollar. Deze was in een veel slechtere conditie dan de kaart die recentelijk werd verkocht.

Duik snel even je kast in om te kijken of jij nog oude Pokémon-kaarten van waarde hebt liggen. Als je ze wilt verpatsen, check dan de website van Pokémon Prices. Op deze website is te zien hoeveel alle kaarten waard zijn.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Oh damn. Toen ik jong was (rond 2000) maximaal lopen dealen op het schoolplein met die dingen. Tot ze een keer in de was gingen. Als ik nu Pokemon Prices open heeft de Miele toch heel wat meer gekost dan enkel de aanschafprijs.

 2.   
  007Nightfire's avatar

  @BozeBever: Heb je echt kaarten gehad die nu nog iets waard zouden zijn dan? Ik heb mijn deck nog in een kastje liggen, maar alle kaarten zijn wel redelijk common. Zelfs de kaarten waarvan we altijd dachten dat ze zeldzaam waren, zijn common maar dan iets minder voorkomend. En geen enkele kaart die naar het schoolplein is geweest is nog in mint condition, dus zelfs al zat er een pareltje tussen dan komt het nog nooit bij dit soort prijzen in de buurt (en dan was ik nog zuinig op mijn spullen).

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik had een Mewtwo glocy kaart, ooit gekregen van een goede vriend van mij. Uiteindelijk wist iedereen op school en in mijn dorp dat ik die kaart had, iedereen kwam langs om te kijken.

  Uiteindelijk is de kaart gestolen, nu zie ik dat die kaart voor ongeveer 600 euro op internet staat. Is de 3de zeldzaamste Mewtwo kaart.

 4.   
  Anoniem-179182044's avatar

  Er bestaan maar 4 Illustrator kaarten F.Y.I.