Cyberpunk 2077 kan volgend jaar al 20 miljoen keer verkocht worden volgens analist

Niet alleen gamers hebben hoge verwachtingen van Cyberpunk 2077. De aankomende game van ontwikkelaar CD Projekt RED lijkt ook volgens een analist van onderzoeksbureau Bloomberg hoge ogen te gaan gooien.

Bloomberg bracht onlangs een lijst uit met ‘50 companies to watch in 2020‘. Dankzij Cyberpunk 2077 staat ook CD Projekt RED op die lijst. Volgens Matthew Kanterman van Bloomberg zou Cyberpunk 2077 zelfs de grens van 20 miljoen verkochte exemplaren kunnen bereiken volgend jaar. Een gigantisch aantal, maar ook weer niet onmogelijk. CD Projekt RED heeft dankzij het enorme succes van The Witcher 3 een grote fanbase en mede door positieve reacties van gamers en pers staat Cyberpunk 2077 ook op menig lijst met veelbelovende games voor 2020.

The Witcher 3 deed er overigens vier jaar over om 20 miljoen exemplaren te verkopen. Die franchise begon echter als een behoorlijke niche binnen de RPG-markt. Uiteindelijk werd de game zelfs een mainstream succes, met zeer hoge verkoopcijfers als gevolg. Doordat Cyberpunk 2077 leunt op wat meer bekende shooter-mechanieken, kan het wellicht een breder publiek direct aanspreken. Mogelijk doet ook de aanwezigheid van Keanu “John Wick” Reeves een duit in het zakje qua populariteit, ook al is hij niet paalbaar.

Cyberpunk 2077 verschijnt 16 april 2020 voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

  1.   
    dannyelske's avatar

    Ik ben er 1 van 🙂