Alles over: Battlefield 5 War in the Pacific

Nadat eerder dan eindelijk de trailer is verschenen van de gebeurtenis die de Tweede Wereldoorlog van Battlefield 5 laat terugkeren naar de Pacifische Oorlog, is dat zeker niet het enige dat uit de doeken is gedaan. In dit artikel neem ik je mee langs de zaken die naar Battlefield 5 gaan komen met Chapter 5: War in the Pacific.

Japan versus Verenigde Staten

Met de Pacifische Oorlog strijden twee nieuwe grootmachten in Battlefield 5 mee naar bevrijding, of juist naar expansie. De Armed Forces van de Verenigde Staten en het keizerlijke Japanse leger staan ditmaal lijnrecht tegenover elkaar in een strijdveld dat wordt omringd met zand en water. Alle troepen zijn naar waarheid nagemaakt in de Frostbite engine van DICE, wat voor een nog realistisch beleving moet gaan zorgen.

Wapens, wapens en nog meer wapens!

Waar op deze kleine eilandjes het zeker een voordeel is om de gebieden te kennen, is dat natuurlijk niet hetgeen waarmee je de oorlog wint. Dat doe je natuurlijk met pure buskruit en loden kogels. Natuurlijk kan je niet met een Duits-geweer gaan schieten als Amerikaan, dus komt DICE nu met een arsenaal aan nieuwe wapens.

De Recon-klasse gaat voorzien worden van een Type 99 Arisaka, de Medic-klasse krijgen de Type 100 en de Support-klasse mag het gaan doen met de M19 19A6. Daarnaast wordt dan nu ook eindelijk de M1 Garand aan de game toegevoegd, waarmee de game zich in mijn optiek nu echt een Tweede Wereldoorlog-game mag noemen.

Middels de Tides of War, die langzamerhand de game laten veranderen naar de gebeurtenissen die in de Tweede Wereldoorlog zijn gebeurd, worden er op een later tijdstip nog meer wapens aan Battlefield 5 toegevoegd. Dit vijfde hoofdstuk krijgt namelijk ook te maken met de M3 Grease Gun, Nambu Type 2A, Type 97 LMG en M1918 A2.

Door middel van de Chapter Rewards, hiervoor hoef je alleen maar Battlefield 5 te spelen tijdens dit nieuwe hoofdstuk, krijg je de zogenaamde Chapter XP en klim je in rangen omhoog. Naast enkele outfits, assignments kan je ook hierbij enkele gloednieuwe wapens krijgen. De Jungle Carbine, Type 94 en Model 27 zijn allemaal op deze manier te verdienen.

Katana’s, vlammenwerpers en Elites

Als je dacht dat we er nu eindelijk waren met de nieuwe wapens heb je het goed mis. De Amerikanen hebben namelijk de term vuurwapen iets te serieus genomen. Met de Battle Pickups, die te vinden zijn op het strijdveld, kan je als Amerikaanse soldaat met de M2 vlammenwerper je opponent in lichterlaaie zetten.

Niet alleen de Amerikanen kunnen erg serieus zijn in gemaakte opvattingen, ook de Japanners kunnen dit maar al te goed doen. Never bring a knife to a gunfight, is wat de Japanners gedacht hebben toen ze met een katana aan kwamen zetten. Ook deze verlenging van een mes is op het strijdveld te vinden.

Om nog meer zekerheid te krijgen op het zachte zand van de eilandjes in de Pacifische Oceaan worden er liefst twee nieuwe Elite-skins naar de game toe die verder geen enkel invloed hebben op de gameplay. Hierbij krijgen de Japanners de bevelhebber Keisuke Nakamura die een kenmerkende Hachiwari met zich meedraagt, terwijl de Amerikanen het moeten doen met Jack Culver die dan weer een Escape Axe bij zich heeft. Beide Elite-skins zijn vanaf een later moment beschikbaar in het vijfde hoofdstuk.

Bekende strijdvelden

Over de strijdvelden gesproken, Chapter 5: War of the Pacific brengt liefst drie maps naar Battlefield 5 toe. De eerste van deze drie is Iwo Jima. Hierbij val je als Amerikaanse soldaat het eiland van twee kanten aan, terwijl de Japanners zich verschuilen in het bergachtige Suribachi en diens uitgegraven tunnels. Op papier ziet het er uit als een ware king-of-the-hill-gevecht, wat de realiteit gaat doen moet natuurlijk nog maar blijken.

De tweede map gaat vooral een feest van herkenning worden voor de spelers die bekend zijn met Battlefield 4, en voornamelijk met de map Paracel Storm. Pacific Storm is op een praktisch gelijke wijze ingedeeld als Paracel Storm en bevat meerdere eilandgroepen dicht bij elkaar. Maar pas wel op, het weer kan opeens ervoor zorgen dat je complete tactische plan in het water eindigt.

En dan nu eindelijk de derde map, iets waar de community van Battlefield al ontzettend lang om heeft gevraagd. De legendarische Wake Island maakt een terugkeer in Battlefield 5, al zal deze wel pas in december verschijnen. veel over de remake van deze map is nog niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid gaat DICE stukje bij beetje meer details uit de doeken doen over dit prachtige eiland.

Nieuwe voertuigen

Door het vele zoute water, gecombineerd met de zachte ondergrond die zand met zich meebrengt, kan je praktisch niet met de de strijd aangaan met oorlogsvoertuigen die zijn overgescheept vanuit het Europese-continent. Hierdoor heb je op alle nieuwe slagvelden de beschikking over diverse nieuwe voertuigen en versterkingen.

De Amerikanen kunnen zodoende de M4 Sherman tank, LVT, MB Jeep, F4U Corsair, Sherman Calliope en JB2-raket gebruiken, terwijl de Japanners het moeten doen met Type 95, Type 97, Ka-Mi LVT, Zero Fighter, Rocket Barrage Tank en de KI 147 I-Go raket.

Tot slot

Op 31 oktober gaat de oorlog van de Pacifische Oceaan in ieder geval met ontzettend veel buskruit beginnen. Deze update wordt gratis naar Battlefield 5 gebracht. Hoewel niet alles direct naar de game gaat komen, brengt dit nieuwe hoofdstuk wel genoeg kaliber met zich mee om de game een nieuw leven in te blazen. Maar is het ook genoeg om de oorlog met Call of Duty: Modern Warfare te winnen? De tijd zal het leren.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Hoe zit het eigenlijk met de populariteit van BF5? Kan mij voor de geest halen dat het in het begin niet best was en een beetje werd ondergesneeuwd tussen het najaarsgeweld, maar de expansiedrift die dice heeft met BF5 doet vermoeden dat het big-and-booming is. Alleen maar hulde voor dice om het gratis te maken.

 2.   
  Rolf Maas's avatar

  @BozeBever: Uhm…. op pc is het in ieder geval nog rete populair! Ik vermaak mij vanaf dag een echt meer dan prima!

 3.   
  Anoniem-1132495643's avatar

  leuk voor de casual cod boys die niet goed genoeg zijn in shooters om red orchestra rising storm te spelen.

 4.   
  Rolf Maas's avatar

  @Anoniem-1132495643: Jij hebt duidelijk nog nooit een game uit de Battlefield-serie aangeraakt….

 5.   
  Anoniem-248009660's avatar

  @Rolf Maas: nee ik hou niet van hersenloze shooters

 6.   
  Pretbek's avatar

  @Anoniem-1132495643, vreemde comments.

  – Battlefield 5 heb ik tot nu toe aan mij voorbij laten gaan maar deze DLC maakt mij wel heel nieuwsgierig met een trailer gemaakt op z’n battlefields!

 7.   
  Rolf Maas's avatar

  @Anoniem-248009660: Wederom; duidelijk nog nooit eentje gespeeld. BF5 is verre van een hersenloze shooter… 🙂

 8.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Sluit me aan op BozeBever.
  En is het nu waard om deze game te kopen? (PS4

  Want dit lijkt me een vette ervaring, plus punten ook dat mijn oude Wake map weer van de partij is.

 9.   
  Anoniem-520508606's avatar

  @Rolf Maas: wederom duidelijk iemand die nog nooit rising storm heeft gespeeld en denkt dat bf serieuzer is dan cod omdat de maps groter zijn

 10.   
  Rolf Maas's avatar

  @Anoniem-520508606: Haha.. is goed! Succes ermee! 🙂

 11.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Moet me aansluiten bij anonieme meneer/mevrouw/alles er tussen in. Battlefield is vergeleken met Rising Storm absoluut een hersenloze voor speciaal onderwijs bestemd mag-niet-los-lopen-zonder-zijn-softshell-helm shooter. Wil niet zeggen dat het ene leuker is dan het andere, zo genuanceerd zijn we dan ook wel weer. Daar tenno heika banzai ik een bavaria op.

 12.   
  PSPfreaky's avatar

  @BozeBever: Ik heb zelf Battlefield 5 op de PC. In de eerste maanden heb ik het veel gespeeld, maar dat werd later toch minder. Dat heeft ook deels te maken dat ik ging afstuderen en vervolgens ging werken. Misschien heeft Battlefield 5 niet de beste ontwikkeling en launch gehad (en vergeet dat gezeik rondom de game niet), maar Battlefield 5 is verre van dood!

  Daarnaast helpt het ook dat de content die later verschijnt gewoon gratis is, waardoor je de game eerder opstart. Je hebt 1x betaald en voor de rest hoef je je geld niet uit te geven aan verdere uitbreidingen.

  @ de discussie hierboven… Ik heb alle drie de games/series gespeeld. CoD is meest hersenloos. Battlefield en Red Orchestra Rising Storm spelen net wat serieuzer. En daarnaast… @ anoniem: Het gaat over Battlefield, dus dan hoef je de game niet gelijk af te kraken, omdat een andere game beter is. En als je zo reageert, doe het onder een echte naam en niet onder anoniem. Dit komt niet echt serieus over zo 😉

 13.   
  Mallorn's avatar

  Ik ben in het begin erg enthousiast aan BF5 begonnen maar na ca 50 uurtjes had ik het wel gezien. Simpelweg omdat ik andere games toen leuker ging vinden (oa AC Odyssey).

  Ik zal em na de 31e weer eens een keer opstarten.