Bethesda laat je tegen riante betaling Fallout 76 in je eigen server ervaren

Bethesda lijkt de ideale oplossing te hebben gevonden voor mensen die niet zo happig zijn op andere spelers in West Virginia. Tegen een maandelijkse betaling van €14,99 of een jaarbedrag van €119,99 geeft de uitgever je namelijk een privéserver waarin jij mag bepalen wie samen met jou door Appalacia huppelt, mits je de vreugde wilt delen.

Bethesda zelf noemt deze service Fallout 1st, een premium lidmaatschap die een feature moet toevoegen waar volgens de uitgever talloze mensen om vragen, namelijk een Fallout-wereld waarin men geheel solo kan rondknallen. Niks allianties smeden met wildvreemden online, gewoon je eigen plan trekken en deze solo (of met maximaal 7 vrienden) tot uitvoering brengen. Om de vreugde tot een ultiem hoogtepunt te brengen, krijg je naast je eigen server ook nog wat in-game spulletjes.

Het lijkt er dus op dat iedereen die steen en been klaagde over het online element van Fallout 76 eindelijk hun zin hebben gekregen, al is het sterk de vraag of Bethesda er goed aan heeft gedaan om het op deze manier te doen. Twee maal de nieuwwaarde van een game vragen om deze gedurende een jaar geheel solo te kunnen spelen – iets wat volgens velen juist de charme van vorige Fallout-games was – grenst toch wel heel erg naar het hebberige.

Daarnaast heeft het West Virginia van Fallout 76 niet echt heel veel vertier te bieden aan sologangers gezien de Wastelanders-update – welke menselijke NPC’s en questgivers aan de game moet toevoegen – ook is uitgesteld tot 2020. Dus ja, wat moeten we hiermee? Gunnen we Bethesda nog een kans om van Fallout 76 iets fatsoenlijks te maken of moet de uitgever gewoon accepteren dat dit project niet meer te redden is?

  1.   
    Anoniem-1169646920's avatar

    Nou wij hebben eindelijk onze zin gekregen zeg, ik had zulke behoefte om 120 euro te lappen om in mijn eentje fallout te kunnen spelen…