Call of Duty: Modern Warfare verwijderd uit PlayStation Store in Rusland

Een verrassende wending, vlak voor de lancering van Call of Duty: Modern Warfare. Sony Interactive Entertainment heeft namelijk besloten om de nieuwe Call of Duty te verwijderen van de PlayStation Store in Rusland. Dit nieuws kwam via het Russische Call of Duty Twitter-account naar buiten.

Vrij vertaald vanuit het Russisch naar het Engels luidt de boodschap:

Call of Duty: Modern Warfare is a fictional game that has been thoughtfully created to entertain fans and tell a compelling narrative. Sony Interactive Entertainment has decided not to sell Modern Warfare on the PlayStation Store in Russia at this time. We look forward to launching Modern Warfare digitally in Russia on 25 October on PC via Battle.net and on console via Xbox.

Uitgever Activision heeft laten weten dat ook alle digitale pre-orders van de PS4-versie van Modern Warfare zijn geannuleerd. Fysieke exemplaren worden vooralsnog gewoon toegestaan. Daarnaast verschijnt de game ook nog gewoon voor de pc en Xbox One, zowel fysiek als digitaal.

De beruchte No Russian missie uit Modern Warfare 2.

Een formele reden is niet naar buiten gebracht. Toch lijkt het aannemelijk dat het iets te maken heeft met de rol van Rusland en weergave van Russen in het Modern Warfare-verhaal. Niet voor het eerst worden Russische personages neergezet als stereotype bad guys uit de Koude Oorlog. Dit was in eerdere games al vaker het geval en ook met Call of Duty: Modern Warfare zal Infinity Ward mogelijk de nodige controverse opzoeken.

Call of Duty: Modern Warfare verschijnt vrijdag voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Deze Modern Warfare-junkie is er al klaar voor. Vashe zdoróvje!

 1.   
  mmx's avatar

  Beetje raar maar. Maar als je altijd beroerd en slecht neergezet word kan zo iets gebeuren. Dit leerden we al op school Amerikanen zijn goed en Russen slecht. Belachelijk dus.

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  Remember, no Russian

 3.   
  PSPfreaky's avatar

  Kan dit geen Sony issue zijn? Zouden de digitale versies voor de PC en Xbox dan ook niet verwijderd moeten worden als Rusland dit besluit had genomen?

 4.   
  ChielB's avatar

  @PSPfreaky: Het is ook een besluit van Sony, niet van Activision. Vandaar alleen de digitale PlayStation versie die niet verkocht wordt.

 5.   
  Anoniem-310009653's avatar

  @mmx: welke school heb jij gezeten dan want dat heb ik toch echt niet geleerd

 6.   
 7.   
  Anoniem-559705249's avatar

  En dat terwijl USA bad country nummer 1 is. Westerse propaganda is dit ook wel