Steam lanceert beta Remote Play Together

Steam heeft de beta van Remote Play Together gelanceerd. Met deze functie kunnen spelers lokaal coöperatieve games online spelen. Valve kondigde de functie al eerder aan, maar vanaf vandaag kunnen spelers daadwerkelijk aan de slag met de functie.

Met Remote Play Together kan je Steam-vrienden uitnodigen om een lokale multiplayergame, een lokale coöperatieve game of diverse andere spelen te spelen. Het maximum aantal spelers is vastgesteld op drie. Waar je eerst nog voor bij elkaar in een kamer moest zitten, is dat nu verleden tijd geworden.

De hoster van de game is de enige die de game moet bezitten en staat centraal in de speelsessie. De overige spelers komen in een lobby terecht en hoeven de game niet in hun bezit te hebben. Bovendien zijn het spelvolume en de opties voor voicehat op maar één plek beschikbaar.

Daarnaast kunnen spelers in het bezit van een pc, Mac of Linux OS gewoon met elkaar samenspelen. De functie maakt geen onderscheid in het besturingssysteem, wat natuurlijk helemaal mooi is. Voor het spelen adviseert Valve een stabiele internetverbinding, wat vanzelfsprekend is voor een functie als deze.

  1.   
    Phrozbug's avatar

    Volgens mij werkt het maar met een beperkt aantal spellen. Op Steam zelf staan er 3.800 maar daar staat geen enkele topper of wannabe topper bij.