Call of Duty: Modern Warfare kent geen Prestige maar Officer Ranks

In een nieuwe blog post heeft uitgever Activision details gedeeld omtrent progressie in Call of Duty: Modern Warfare. In tegenstelling tot eerdere delen kent de nieuwe Modern Warfare geen Prestige, om spelers verder uit te dagen na het bereiken van het maximale level in de multiplayer.

Het nieuwe systeem draait om diverse ‘Ranks’, zoals ontwikkelaar Infinity Ward ze noemt. Hiermee wil men fanatieke spelers beter belonen om ook na het maximale level door te spelen. Het grote verschil met het oude Prestige-systeem is dat er geen vorm van reset plaats hoeft te vinden, waardoor je dus gewoon je hard verdiende wapens, killstreaks en uitrusting kunt behouden.

De standaard progressie van level 1 tot 55 behoort in Modern Warfare tot de zogeheten Enlisted Ranks. Door simpelweg te spelen en goed te presteren verdien je XP, waarmee je in level zult stijgen tot en met het maximale Command Sergeant Major V level 55. Heb je dit behaald, dan kom je terecht in de fase van Officer Ranks. Net als bij de Enlisted Ranks kan je hierbij in rang stijgen door XP te verdienen. Er zijn echter nu 100(!) nieuwe rangen om te behalen, om uiteindelijk als level 100 een ‘5 Star General’ te zijn. De game biedt je diverse Officer Challenges, waarmee je nog meer XP kunt verdienen. In dit traject van Officer Ranks zijn unieke ribbons en emblems elk seizoen te verdienen.

Aan het einde van een seizoen zal de Officer Rank van alle spelers weer gereset worden. Je hebt dus beperkt de tijd om door alle 100 rangen te knallen. Je Enlisted Rank blijft altijd bewaard, dus je zult geen kostbare items zomaar verliezen.

Zoals eerder al werd gemeld kan je je wapens verbeteren door er gewoon gebruik van te maken. Door meer te spelen met wapens speel je vanzelf zaken vrij zoals attachments (geluidsdempers, grotere magazijnen, vizieren, enzovoort) en speciale perks. Gemiddeld heeft elk wapen in de game 50 vrij te spelen attachments en 100 kleurpatronen, dus voor de liefhebber valt er genoeg te verzamelen.

Call of Duty: Modern Warfare verschijnt vrijdag voor de pc, Xbox One en PlayStation 4. Deze liefhebber heeft er in elk geval heel veel zin in. Zorg wel alvast voor voldoende schijfruimte, de game is niet bepaald klein.

  1.   
    Anoniem-2087732462's avatar

    Geen idee of dit veel leuker is dan prestige. Die vrij te spelen items klinken niet heel bijzonder…..