PUBG Mobile meest lucratieve mobiele game

Bij Gamersnet houden we van cijfers en lijstjes en dus houden we van websites als sonsortower, die statistieken verzamelt over game-verkopen en in dit geval de mobiele markt. PUBG Mobile is misschien niet zo groot in Europa als het is in Azië, maar de game wist de grootste omzet te genereren in het derde kwartaal van dit jaar. Het is verantwoordelijk voor een omzet van 496 miljoen dollar. Andere Aziatische grootgewichten als Honor of Kings en Fate/Grand Order sluiten zich aan bij de top 3. Op vier is Pokémon Go te vinden, die de grootste omzetstijging kent kwartaal-op-kwartaal.

Het is grappig dat de games die het meeste opleveren vaak niet de games zijn die het vaakst gedownload worden. Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk Mario Kart Tour, die op 3 staat in de top 10 meest gedownloade games, maar niet eens in de top 100 te vinden is van games die het meeste omzetten.

Mocht je nog geïnteresseerd zijn in apps die niet games zijn, Tinder is de app die de meeste omzet genereert ($233), want ja, liefde is de perfecte handel natuurlijk. Tiktok werd het afgelopen kwartaal vaker gedownload dan giganten als Facebook, Instagram, Messenger en Youtube.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Zie hier waarom vorig jaar tijdens Blizzcon de nieuwe diablo een mobile is geworden (and helaas niet een ‘out of season april fools joke’). De Aziatische markt is DE markt voor de mobile games en die markt is zo gigantisch, dat je een dief bent van je eigen portemonnee als je niet meegaat.. Prima imo, maar geef de anderen hun ‘gewone spelletje’ en waag het niet om all-mobile te gaan.