Infinity Ward werkt niet aan Lootbox-systeem voor Modern Warfare

Het wordt voor games steeds gebruikelijker om een lootbox-systeem te gebruiken voor het genereren van extra inkomsten. Ook bij Modern Warfare wordt het verwacht, mede omdat er via een glitch een soortgelijk systeem is ontdekt tijdens de beta. De Art Director van de game, Joel Emslie voelde zich genoodzaakt om wederom op Reddit van zich te laten horen. Hij wil duidelijk maken dat studio Infinity Ward niet bezig is met een soortgelijk systeem:

“There continues to be misinformed and incorrect info being pushed about Modern Warfare. What I can say right now is that we are definitely NOT working on any kind of supply drop or loot box system. Also, functional stuff is unlocked through GAMEPLAY”

Ook wist hij te melden dat er deze week meer informatie naar buiten wordt gebracht over de ingame-valuta van Modern Warfare.

Call of Duty Modern Warfare verschijnt op 25 oktober voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Om de release te vieren zal onze Peter de game 12 uur lang streamen, waarbij hij alleen maar mag eten wat soldaten in het veld eten (inclusief insecten). Volg Gamersnet dus alvast op Twitch!

 1.   
  mmx's avatar

  Succes vast Peter met het eten . Dat word geen pizza dus .

 2.   
  Anoniem-1350827034's avatar

  goede zet ik haat lootboxes. het kost klauwen met geld en achteraf heb je er altijd spijt van dat je het hebt gedaan. beejte als een big meal bestellen bij mcdonaolds.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Hoe kan ik nu het beste reageren op deze statement?
  Hmmm… Hebbes!
  https://www.youtube.com/watch?v=c4psKYpfnYs

 4.   
  BozeBever's avatar

  ‘Ook wist hij te melden dat er deze week meer informatie naar buiten wordt gebracht over de ingame-valuta van Modern Warfare.’

  Let me guess… Eerst de goede reviews incasseren… om vervolgens extreem sneaky een greedy MTX systeem erin te bouwen. Gamersnet, ik neem aan dat na het Mortal Kombat debakel jullie deze game pas na een maandje (of wanneer de aap uit de mouw is gekomen) een cijfer gaan geven toch?

 5.   
  PSPfreaky's avatar

  Stiekem hebben ze het uitbesteed aan een ander team. Dan hebben ze niet gelogen xD

 6.   
  Alfa Warrior's avatar

  “What I can say right now” – maar in de toekomst dus meer informatie, of je mag dus dingen nog niet zeggen.

  ” we are definitely NOT working on any kind of supply drop or loot box system.” – We werken er niet aan, maar dat wil niet zeggen dat het nog niet geplant is, of dat we niet dingen hergebruiken die al af zijn.

  “Also, functional stuff is unlocked through GAMEPLAY” maar cosmetic stuff dus niet, en dit komt waarschijnlijk wel voort uit een lootbox of microtransactie principe, let vooral op het tactisch geplaatste: “FUNCTIONAL” woordje.

  Ja – dit bevestigd het dus eigenlijk gewoon, er komen microtransacties in het spel, vooral door het ontwijkende taalgebruik is het eigenlijk al zo goed als bevestigd.

  Dus ja – misschien geen lootboxes, maar wel zeker barstens vol met microtransacties.

 7.   
  xmOhChickx's avatar

  Goed dat die Art Director meteen even tijd nam een berichtje te posten, geeft meer duidelijk en meer waarheid natuurlijk, en pff.. Das wel een lange stream, 12 uur streamen en dat mogen eten wat alleen Soldaten eten (incl. insecten) respect hoor! Voor Peter, alvast heel veel succes en speel plezier gewenst!