Gay Boys guild moet naam veranderen van Blizzard

Steeds vaker is er grote controverse omtrent Blizzard Entertainment, de makers van onder andere Overwatch en Hearthstone. Vorige week nog blokkeerden ze een Hearthstone-speler omdat hij zich uitsprak voor de democratische waarden die Hong Kong door China is beloofd toen zij zich afsplitsen van het Verenigd Koninkrijk in 1997. Gelukkig mag deze speler zijn prijzengeld toch behouden, ondanks dat dit eerder werd afgepakt. Democratieën zijn leuk, maar ze moeten ook niet teveel geld kosten natuurlijk…

Dan naar die andere waarde die we allemaal zo hooghouden in het hopelijk nog steeds vrijdenkende Westen: het zijn wie je wilt zijn en het feit dat je dat mag uitdragen. Een Guild in World of Warcraft Classic genaamd de GAY BOYS heeft gedwongen een naamswijziging gekregen, omdat mensen het woord GAY aanstootgevend zouden vinden. De Guild heet inmiddels Guild ZFXPK, maar niet zonder dat de leider tijdelijk is geblokkeerd in het spel. Waarom dat zo is? Hij was het niet eens met de beslissing. Stel je toch eens voor…

Een ander lid van de GAY BOYS is in de pen geklommen in een e-mail richting Blizzard. Ahmil Jilani erkent dat sommige mensen aanstoot nemen aan de naam, maar dat deze mensen zelf in de spiegel moeten kijken, we leven immers in 2019:

“If you reviewed my chat logs, you would see multiple messages from individuals through my recruitment process of getting us to where we are today, with individuals messaging “Fuck the gays, reported,” amongst other extremely hateful and discriminating comments. These are the individuals that find our name inappropriate. Giving in to their demands only means that you are siding with them as a company, which, after a decade of playing your games, is a surprise to me. Individuals that found the name inappropriate should be the ones taking a good look at themselves in the mirror, because this is 2019, and we have a right to exist as a community.”

Er is een in-game protest georganiseerd en verschillende leden van de guild marcheren in de World of WarCraft Classic Blaumeux.

Deze eindbaas zal zijn regenboogvlaggetje gelukkig behouden op zijn Instagram-account, want hoewel er genoeg aan te merken is op Facebook, mag je wel zijn wie je bent zolang je niet oproept tot geweld.

 1.   
  DoomEpic's avatar

  Ik vind dit echt schandalig en dat terwijl ze zeiden dat de game speelbaar moet zijn voor iedereen maakt niet uit wie of wat je bent/wilt. “One of our goals at Blizzard is to make sure that every player, everywhere in the world, regardless of political views, religious beliefs, race, gender, or any other consideration always feels safe and welcome both competing in and playing our game.” Het gaat nu gewoon in op wat hun hebben gezegt

 2.   
  Anoniem-1101453625's avatar

  wat een stelletje flikkers daar bij blizzard

 3.   
  Anoniem-864311531's avatar

  Ze mogen gewoon spelen hoor…
  Het is al 15 jaar zo dat je je char of guild een normale naam moet geven…
  Hij vraagt gewoon om aandacht, hij wist goed dat dat niet mocht.
  Maar er mogen alleen maar gays in die guild of???

 4.   
  Anoniem-2090152379's avatar

  @DoomEpic:
  De gays mogen gewoon spelen hoor, waar heb je het over.
  Alleen de naam mag niet.
  Wat een drama’s weer, waar zijn de echte mannen, zonder dit gejank

 5.   
  Petor's avatar

  @Anoniem-2090152379: De echte mannen die anoniem reageren bedoel je? 😉

 6.   
  DoomEpic's avatar

  @Anoniem-2090152379: dat is het probleem juist dat de naam niet mag. Dus dan voelen mensen die homo zijn ook dat hun worden gevorseerd niet te zijn wie ze zijn. Ik wil dr verder geen probleem over starten ik vind het alleen zo kinderachtig dat ze de naam moeten verandereb

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Los van het feit dat “HeT Is LetTerLiJK HuiDIG JaARtAL!1!11!!!” geen geldig argument is sta ik wel aan hun kant

 8.   
  Alfa Warrior's avatar

  In China is homoseksualiteit niet getolereerd, hier zien we gewoon weer hoe een bedrijf als Blizzard voorover buigt voor China om….[verzin het einde van deze zin maar 😉 ]

 9.   
  RLXTR's avatar

  Een uitermate trieste ontwikkeling. Ik denk dat het een gevolg is van de globalisering, en het daarmee voor Blizzard steeds interessanter worden van markten, waar normen en waarden gelden, die in (grote delen van) de westerse wereld al enkele decennia als achterhaald beschouwd worden.

 10.   
  Anoniem-1020392560's avatar

  Een guild genaamd Straight Boys zou ook niet mogen. Dan is het toch maar logisch dat Gay Boys ook niet mag? Jongens toch Blizzard wilt gewoon niet dat hun game masters om de 5 minuten een report van die guild naam moeten afhandelen, of je het nu wilt toegeven of niet een naam zoals Gay Boys ZAL controverse met zich meebrengen, en ze willen het probleem oplossen bij de bron.

 11.   
  Anoniem-130936863's avatar

  @Anoniem-1020392560: Principes inruilen om controverse te ontwijken is niet goed te praten, toch? Dan wint wie er het minst tolerant is… Dat zien we al genoeg.

 12.   
  420blazeit's avatar

  Vind dat het gewoon moet kunnen, aan de andere kant vind ik het wel een vreemde naam om te gebruiken in een spel. Ik snap niet echt hoe je geaardheid relevant is in een guild.