V-Bucks en behaalde items blijven behouden in Fortnite

Hoewel het evenement waarmee het tiende seizoen van Fortnite tot een einde kwam, ervoor heeft gezorgd dat de hele wereld is opgeslokt in een zwart gat, verdwijnt toch niet alles uit het spel.

Waar ontwikkelaar Epic Games in een door mist gehulde mysterie probeert te werken, zo zijn vrijwel alle tweets verwijderd en is er alleen nog maar een livestream zichtbaar van het zwarte gat dat eens in de zoveel tijd raadselachtige getallen laat zien. Door deze radiostilte van Fortnite zijn toch aardig wat mensen bang geworden over de schade wat het zwarte gat precies gaat aanrichten, en met name op de digitale aankopen die ze in het (recente) verleden hebben gedaan.

Zodoende hebben zij met man en macht dan ook de hulplijnen van de spelcomputer-bedrijven waarop Fortnite onder meer op is te spelen. Gelukkig was de vraagbaak van PlayStation zo attent om iedereen gerust te stellen dat alle behaalde items en V-Bucks veilig zijn opgeborgen tot de rust eindelijk weer is wedergekeerd in Fortnite.

Hoe lang de zogenaamde ‘Fortnite Blackout’ nu nog precies gaat duren is vooralsnog niet duidelijk. Wel heeft Twitteraar Lucas7yoshi een broncode gevonden op de website van Epic Games die erop moet duiden dat de livestream van Fortnite om zes uur ’s ochtends Eastern Standard Time eindigt, wat omgerekend naar Nederlandse tijd vandaag om twaalf uur ’s middags is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren