Fortnite is verdwenen met einde seizoen 10

Het zijn misschien wel de beste in-game evenementen ooit. Het einde van een seizoen in de battle royale-modus van Fortnite. Waar in principe ieder einde een nieuw tijdperk inluidt, waarbij een deel van de map een aanpassing te verduren krijgt, is er ditmaal wel iets heel vreemds gebeurd. Fortnite is namelijk als sneeuw voor de zon, verdwenen in een zwart gat.

Door een nieuwe scheur die is veroorzaakt door een raket, gecombineerd met de evenementen uit eerdere seizoenen hebben ervoor gezorgd dat het complete speelveld in een duister zwart gat is verdwenen. Waar je in eerste instantie altijd daadwerkelijk in het spel moest zitten om de gebeurtenis mee te maken, heeft Epic Games ook de lobby van Fortnite laten verdwijnen.

Momenteel is het dan ook niet mogelijk om een game in Fortnite op te starten en de Battle Bus-bestuurder nog een bedankje te geven. Het enige wat je nu nog kan zien is het uiteinde, of misschien wel het begin, van een gebied waaruit niets kan ontsnappen. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk allemaal te maken met de komst van een nieuwe map en hoofdstuk in Fortnite.

Wat voor impact dit daadwerkelijk gaat hebben op het spel moet nog blijken. Momenteel is er wel een livestream gaande op het Twitch-kanaal van Fortnite waarbij je precies kan zien wat er allemaal gebeurd in de kille duisternis die de ruimte met zich meebrengt.

Dit betekent overigens niet dat je in de tussentijd geen Fortnite kan spelen. Wanneer je de Konami-code invoert (Omhoog, Omhoog, Omlaag, Omlaag, Links, Rechts, Links, Rechts, B, A en Enter/Start), komt er een minigame tevoorschijn waarin je de iconische Durr Burgers moet vernietigen.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Je kan zeggen over Fortnite wat je wilt… Maar Epic serveert de fan service wel ontzettend goed. Het lijkt ze allemaal mee te zitten. Persoonlijk vind ik dit dus prachtig. Een nieuwe manier van geld vergaren (die aanslaat) en voor iedere speler een aantrekkelijke speelervaring. Prachtig toch?