I.O. Interactive en WB. slaan handen inéén voor nieuwe IP

Na het succes van de Hitman-reboot deed toenmalig eigenaar Square Enix iets heel vreemds; zij zette ontwikkelaar I.O. Interactive in de verkoop. Gelukkig wist de studio zichzelf terug te kopen en voor Hitman 2 werd een samenwerking gestart met Warner Bros. Deze samenwerking lijkt goed te bevallen, want voor een toekomstige, nog niet aangekondigde game zal Warner Bros. wederom de uitgever zijn.

Hoewel al bekend is dat Hitman 3 in ontwikkeling is, laat het persbericht weten dat dit om een andere titel gaat. Daarvoor zijn ze overigens ook op zoek naar nieuwe mensen, aldus Hakan Abrak, directeur van IO Interactive:

“In de afgelopen jaren heeft Warner Bros. ons uit de eerste hand laten zien dat ze onze creatieve visie begrijpen en respecteren, en we zetten onze samenwerking graag voort. IO Interactive kijkt met trots terug op de creatie van boeiende personages en universums waaraan onze spelers veel plezier kunnen beleven. Het zit in ons DNA. Nu we van start gaan met dit spannende project om samen met Warner Bros. een nieuw universum te creëren voor IOI, zijn we op zoek naar ambitieus talent voor onze teams in Kopenhagen en Malmö om deel te nemen aan deze bijzondere reis.”

Over welke nieuwe titel het gaat is nog niet bekend, maar gezien het succes van Hitman 2 zijn we erg benieuwd naar het nieuwe project. De game moet verschijnen voor pc en consoles, waarbij we ervan uit kunnen gaan de game zal verschijnen op PlayStation 5 en Xbox Scarlett.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren