Ubisoft haalt microtransacties uit Ghost Recon Breakpoint

Microtransacties blijven het nieuws domineren, dus Ubisoft heeft er maar een paar verwijderd uit Ghost Recon Breakpoint. Maar voor hoe lang? Al tijdens de early-access zetten verschillende spelers vraagtekens bij speciale ‘tijdbesparende’ transacties en inmiddels heeft Ubisoft laten weten dat die transacties per ongeluk in de in-game store verwerkt waren en dat ze zijn verwijderd.

Het gaat hierbij om pakketten met XP-boosts, skill points en advanced weapon upgrades. Ze hebben maar een paar uur in de store gestaan, maar dat leek dus niet de bedoeling. Desondanks lijkt het er wel op dat ze ooit in de game zullen verschijnen.

Uiteraard ontging deze ‘fout’ veel gebruikers op Reddit ook niet en Ubisoft kon dan ook direct op veel commentaar rekenen. Ubisoft blijft volhouden dat deze transacties niet gemaakt zijn om een groot voordeel te krijgen. Zo is Ghost War zo gemaakt dat het niet veel uitmaakt wat voor ervaring spelers hebben.

Ghost Recon Breakpoint is 4 oktober verschenen voor pc, PlayStation 4 en de Xbox One. De roadmap is vorige week maandag vrijgeven en laat meer zien over de content die we kunnen verwachten in het eerste jaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren