PUBG ondersteunt nu cross-play op PS4 en Xbox One

Zoals eerder dit jaar al was beloofd, heeft PlayerUnknowns Battlegrounds cross-play functionaliteiten gekregen. PUBG-spelers op de PS4 en Xbox One kunnen nu eindelijk ook tegen elkaar spelen. Deze nieuwe optie maakt deel uit van de recent uitgebrachte update 4.3

Dankzij cross-play heeft PUBG op de consoles ineens een veel groter aanbod aan spelers om sessies mee te vullen. Vreemd genoeg is het nog niet mogelijk om een party te vormen met spelers van een ander platform. Dit is echter iets waar de ontwikkelaar momenteel nog druk mee bezig is om te realiseren.

Andere zaken uit update 4.3, die vorige week al voor de pc-versie van PUGB verscheen, zijn nu ook aanwezig op de consoles. Hiertoe behoort onder andere de nieuwe survival ranking, crate-only shotgun en player ID.

Voor liefhebbers van PUBG was er afgelopen zomer nog meer leuk nieuws met de aankondiging van een verhalende game binnen het PUBG-universum.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Dat is wel mooi nieuws om te lezen… Maar is die game inmiddels niet al uigestorven..?Nja wellicht dat dit weer nieuw leven erin blaast.

  Zouden meer games moeten hebben dat cross-platform. zou zoveel leuker zijn, En ook als je savedata naar andere platform kan gesynct. worden. Dat je gewoon met 1 save op ps4 kunt spelen en ook op PC… Xbox heeft dit laatste wel toch.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: Ik snap nooit dat mensen er meteen vanuit gaan dat een game “dood” is, enkel omdat ze er minder over horen in hun directe omgeving. Op pc werd PUBG vandaag nog door dik een half miljoen mensen gelijktijdig (!) opgepakt, los van de populaire mobiele port (met miljoenenpubliek in Azië en de Baltics), de gigantische esport-toernooien en de twee console-versies.

 3.   
  Anoniem-156199188's avatar

  @CHILLOZZ: laat die gozer lullen die game is dood punt.

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Tom Kauwenberg: maar het grootste deel van de spelers zijn schelden kids ik zie dat nergens zo erg als bij fartnite my bad dit gaat over pubg maar net zo iets

 5.   
  fantasyfreak's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Pc is dan ook een veel beter platform voor pubg. Denk dat daar het publiek groot is, maar ik kan mij niet voorstellen dat het op de consoles veel gespeeld wordt.

 6.   
  LennartvA's avatar

  Ik speel het regelmatig nog op zowel PC als Xbox en ik denk niet dat de game dood is hoor.. Toegegeven, op PC zit je aanzienlijk sneller in een potje maar het is niet zo dat ik op de Xbox minutenlang zit te wachten omdat er niet genoeg spelers zijn om een potje te vullen. Buiten dat denk ik dat een game altijd wel een groep(je) hardcore fans heeft dat blijft spelen, en dat de afgelopen PC-update een aanzienlijk deel van de vormalig-spelers heeft terug laten komen.