Hacker toont hoe Lisa uit P.T. waarschijnlijk de pijp uit ging

Heb je altijd al willen weten hoe die vadsige Lisa uit Hideo Kojima’s P.T. aan haar einde is gekomen? Komt dat effe lekker uit, want hacker Lance McDonald – die eerder nog liet zien hoe diezelfde Lisa constant in polonaise-stijl achter je aan bibbert – denkt te hebben uitgedokterd wat er met onze kromme kreunert is gebeurd.

Dat er wat vreselijks met Lisa is gebeurd, dat moge onderhand wel duidelijk zijn, maar zowat een halve decennia is het altijd maar de vraag gebleven wat. Ook Lance McDonald heeft het zich waarschijnlijk al die tijd afgevraagd. Nadat hij middels wat kunstig hackwerk ontdekte hoe hij Lisa’s gedrag gedurende de demo permanent kon aanschouwen, ontdekte hij ook hoe hij dingen op het scherm kon krijgen welke eigenlijk niet langer dan een ogenblik zichtbaar zouden moeten zijn. Door te knoeien met triggers in de game onthulde McDonald bijvoorbeeld hoe Lisa en van dichtbij uit blijkt te zien, welk mysterieus figuur de kelderdeur voor je opent en ook wat er ooit met Lisa is gebeurd.

Let op! Mocht je P.T. nog steeds niet hebben gespeeld en dit ooit nog willen doen, dan wordt het aangeraden om de onderstaande video om spoilers niet te kijken. Dit geldt overigens ook voor schrikkerige personen die al een hartverzakking krijgen wanneer ze zichzelf ‘s-ochtends in de spiegel bekijken.

Het feit dat McDonald met zijn kunstje dingen kan tonen die in P.T. niet zichtbaar zouden moeten zijn of blijven, geeft ons inzicht in Lisa’s onfortuinlijke teloorgang. Op een gegeven moment zien we in de badkamer namelijk Lisa’s onthoofde kadaver in de beroemde smerige badkuip liggen waar tot voorheen de jankende foetus in de gootsteen het meest verontrustende item was. In P.T. is dit overigens nooit te zien, waarschijnlijk omdat het net even een stapje te ver ging of omdat het niet zo bij de algehele sfeer van de demo paste.

Ach gut… hebben we nu een beetje meer medelijden met Lisa of vind je het nog steeds een godvergeten gedrocht die je jouw slapeloze nachten nog steeds niet kan vergeven? Voor mij is het toch het laatste. Sorry, Lisa…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren