Minecraft’s Nether krijgt grote update; voegt nieuwe biomes en monsters toe

Waar Minecraft de afgelopen tijd steeds meer in populariteit is toegenomen, heeft het bij Microsoft Studios behorende Mojang op de meest recente editie van MINECON Live bekendgemaakt dat de bevreesde Nether een grote opknapbeurt voor de boeg heeft.

In plaats van een gebied die over het algemeen alleen bestaat uit het gesteente Netherrack, een paar forten en een oneindige bron aan lava, wordt er wat leven in de brouwerij gebracht met een drietal aan biomes en een paar nieuwe monsters.

Allereerst wordt een complete biome toegewijd aan het blokje zielenzand. Hoewel deze woestenij op het eerste gezicht behoorlijk doods uitziet, wordt het gebied al gauw opgefleurd door diens iconische blauwe vuur. Jawel, vuur komt met deze editie ook in een andere kleur naar je scherm toe.

Ook kan je op zoek gaan naar een Netherkruid woud, die in de kleuren rood en blauw zijn te vinden. Een perfecte plek om een basis te bouwen, gezien de mogelijkheid wordt toegepast om ook te kunnen respawnen in de onderwereld. Al moet je natuurlijk blijven uitkijken voor het vele gevaar dat loert.

Daarover gesproken, er is nog meer gevaar dan ooit tevoren in de Nether te vinden. Zombie Pigmen worden namelijk omgetoverd naar de zogenaamde Zombified Piglins en worden daarbij ook nog eens normale ‘Piglins’ aan de wereld toegevoegd.

Deze gehumaniseerde varkens zijn zeer vergelijkbaar met de befaamde dorpsbewoners, maar werken toch net even wat anders. Zo zijn ze in eerste instantie vijandig tegenover een ieder die ze tegenkomen. Alleen wanneer je een gouden bepantsering draagt, negeren deze varkens je. Wat ervoor zorgt dat je, op een ietwat agressieve manier, met deze soort kan handelen.

Hoewel het zeer aanlokkelijk is om een kist van de Piglins te openen, vanwege de grote buit dat het kan opleveren, moet je toch goed oppassen dat deze monsters jou niet in het vizier hebben. Eenmaal geopend worden ze, ongeacht of je een gouden bepantsering draagt, in een luttele seconde vijandig tegenover je en proberen de Piglins met varken en macht je om te leggen.

Waar eerst nog geen daadwerkelijke voedselbron in geblokte hel was te vinden, is ook daar werk van gemaakt. Hiervoor komt de Piglin Beast, wat voor het moment nog een werktitel is, naar het spel toe. Deze soort everzwijn kan gefokt worden tot een voedselbron, iets wat de Piglins van zojuist ook maar al te graag willen. De Piglins jagen namelijk op deze beesten, zodat zij ook een lekker stukje geroosterd vlees kunnen verorberen.

Wanneer deze Nether update precies in Minecraft verschijnt, is voor het moment nog onduidelijk. Wel wordt genoemd dat deze helse update in de eerste helft van 2020 gratis valt te downloaden.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Hele goede zaak, dit. De Nether is (al jarenlang) verreweg de minst interessante omgeving/biome in Minecraft. Vrij eentonig vooral, naast het feit dat je er eigenlijk alleen maar wilt komen voor de resources en niet zo zeer voor het avontuur of het landschap zelf.

  Blijf het wel fantastisch vinden dat Mojang nog steeds (gratis) updates voor Minecraft blijft pompen. Zelfs zonder alle extra content was het nog altijd een legendarisch spelletje geweest, maar dit getuigt wel van heel erg nette fan service.

 2.   
  Anoniem-1932063768's avatar

  Ik wil wel nieuwe dieren waarvan je vlees krijgt jammer dat ze de pigmans piglins nu heten blauw vuur is best wel cool