Mario Kart Tour 20 miljoen keer gedownload op eerste dag

Het zal je vast niet ontgaan zijn: De eerste Mario Kart-game voor mobiele apparaten is deze week uitgebracht. Er kan wel gezegd worden dat mensen massaal de in-game straten onveilig maken met Mario en zijn vrienden. De game is namelijk bizar veel gedownload op de eerste dag.

Mario Kart Tour is binnen 24 uur maar liefst 20 miljoen keer gedownload, volgens cijfers van Sensor Tower. Hiermee is de deze nieuwe Mario Kart veruit de meest succesvolle mobiele game die is uitgebracht door Nintendo. Op nummer twee staat Super Mario Run met zeven miljoen downloads en op drie is Fire Emblem Heroes te vinden met “slechts” 1,8 miljoen downloads binnen een dag.

Mario Kart Tour heeft ook al een miljoen dollar aan in-game sales binnen geharkt. Veruit de populairste aankoop is de Gold Pass waarmee je een maandelijks bedrag van 5,49 neerlegt om extra’s te krijgen en de 200cc cup vrij te spelen.

 1.   
  Sixty's avatar

  Echt zo’n slechte game qua besturing, dan heb je nog lootboxes en die pass like wtf Nintendo. Ik had dit soort praktijken van EA verwacht niet van Nintendo

 2.   
  Anoniem-1564851688's avatar

  Waarom zou je daar echt geld aan uit geven lol. Treurig.

 3.   
  RLXTR's avatar

  De vraag is natuurlijk hoeveel mensen het ook echt blijven spelen. Er zijn de afgelopen 25 jaar zo veel mensen met Mario kart opgegroeid dat het me niet verbaast dat veel mensen dit sowieso even een keer zijn gaan checken.