PlayStation 5 een stuk zuiniger dan de PlayStation 4

In een blogbericht belooft CEO Jim Ryan van Sony dat de PlayStation 5 een stuk energiezuiniger zal zijn dan de huidige PlayStation 4. Volgens hem gebruikt de nieuwe console gemiddeld een halve wat aan stroom in de standbystand. Hierdoor zou er een enorme besparing moeten plaatsvinden:

“If just one million users enable this feature, it would save equivalent to the average electricity use of 1,000 US homes.”

Het stroomverbruik van de console tijdens het gamen moet ook drastisch verminderd worden. Dit alles wil Sony bereiken met behulp van nieuwe chips en technologieën. Hoe groot de verschillen zijn moet nog blijken.

Op dit moment is de PlayStation 4 een ware stroomvreter. De gameconsole verstookt zo’n 9 watt in de standbystand en tijdens het gamen loopt het verbruik op richting de 140 watt.

De PlayStation 5 wordt ergens in 2020 verwacht. Volgens Sony zal de PlayStation 5 zeker niet uitkomen voor april 2020.

 1.   
  Anoniem-1025682368's avatar

  Ik zet hem altijd uit de PS4 werkt nog beter.

 2.   
  Rolf Maas's avatar

  @Anoniem-1025682368: Kijk, dát is pas milieubewust! 🙂

 3.   
  Mike Gevers's avatar

  Ik vind dit een beetje hypocriet. Ze roepen dat de volgende PlayStation zoveel zuiniger is in standby-stand, waarvoor ze ongetwijfeld kudos verdienen en krijgen. Maar tegelijkertijd staat de standby-knop loeigroot in het menu van de PS4 en moet je graven naar de definitieve uitknop. Draai dat eens om, dan zul je waarschijnlijk al een flinke energiebesparing zien. Als je écht milieubewust wilt zijn, Sony, maak dan uitzetten de standaardoptie, niet standby.

 4.   
  Bram_M99's avatar

  Inderdaad, gewoon uitzetten na gebruik 😛

 5.   
  Anoniem-1190539028's avatar

  nou nou 140 watt, wat een stroomvreter zeg…

  mijn videokaart alleen verbruikt al bijna het dubbele

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Als er iets is wat me echt geen molecuul van een harige zak kan schelen is het wel hoeveel stroom mijn ps4 gebruikt

 7.   
  Anoniem-855993166's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: mij ook niet .

 8.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Rolf Maas: @Rolf Maas:

  Als je heel erg millieubewust wilt zijn….. Motte m niet aanzetten wahahaha.

  Ik weet niet hoe dat dat bij jullie zit, Maar ik persoonlijk begin dat hele millieugewazel onderhand wel aardig moe te worden.

  Ja het is fijn als iets zuiniger is, En dat mensen enigzins millieubewust leven maar kom op hey. Ze willen je onderhand een schuldgevoel aanpraten en bij elk ding moet het vernoemd worden…. Als je toch zo’n wereldredder bent ga dan eens naar de grotere landen/staten kijken en het daar eens eerst schoner / zuiniger maken. Wij Nederland kunnen nog zo zuinig zijn, Als ze aan de andere kant van de bol overal schijt aan hebben en alles nog gewoon in de natuur dumpen enz enz… dan is dat wat wij doen nog minder dan 1 druppel op een hete plaat.

  voor de rest…. Amen hahahaha

  p.s. wat ik dan intressanter vind….. Release datum…..

 9.   
  Anoniem-1636760567's avatar

  @CHILLOZZ: een waar woord prima.

 10.   
  Daniel Z's avatar

  Helemaal prima, dan scheelt het weer in de energierekening. En daarnaast staat mijn PlayStation 4 al vrijwel nooit in de ruststand, alleen tijdens downloads, updates en het opladen van mijn controller. Console uitzetten = weer minder moneys betalen.

 11.   
  Anoniem-1169539064's avatar

  Sla is een jaar over playstation 4 pro is toch ook prima
  waarom gelijk al weer naar de 5 en bla bla zuiniger is tie,ja lekker dan kunnen ze langer game snachts hahaha dag gedachte zuiniger.