Obsidian zoekt mensen voor “RPG van wereldklasse”

Je kunt Obsidian kennen van Fallout: New Vegas, maar ook van meer niche-titels als Pillars of Eternity. Momenteel werkt de studio aan The Outer Worlds. Echter, dat weerhoudt het bedrijf er niet van om alvast na te denken over zijn volgende project: er zijn tal van nieuwe vacatures verschenen waarin het bedrijf op zoek is naar RPG-ontwikkelaars.

Concreet zoekt Obsidian naar mensen die bij voorkeur kennis hebben van de Unreal Engine, alsook van first-person mêlee combat. Hoewel de focus lijkt te liggen op het first-person-perspectief, wordt de third-person-camera ook hier en daar genoemd.

Daarnaast spreken de vacatures van welbekende RPG-termen, zoals vertakkende dialoogopties, gesprekken en cut scenes, en dag-nachtcycli. Ook wordt er gezocht naar een ingenieur die overweg kan met netwerk- en multiplayer-gameplay. Dit lijkt erop te wijzen dat er zowel coöp als multiplayer in Obsidians volgende project zullen zitten.

De nieuwe game moet multiplatform worden, en omdat dit het eerste project is waar Obsidian aan begint sinds de overname door Microsoft, is het vrijwel zeker dat het spel op zijn minst op de volgende Xbox-generatie en op pc zal verschijnen.

De vacatures zijn natuurlijk slechts een indicatie dát Obsidian al naar een nieuwe game aan het kijken is, maar het zal nog wel even duren voordat we meer te zien krijgen van de RPG.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren